Sweet Potato suppe med selleri, gulerødder og chili
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Samlet tid 1 timetime20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredients
500gsweet potato
300ggulerødder
1/2tskspidskommen
1/2tskfennikelfrø
1/2tsktimian
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
1rødløg
1stilkselleri
3fedhvidløg
1/2chili(eller 1/2 tsk chilipulver)
1tskrøget paprika(eller alm. paprika)
1lgrøntsagsbouillon
Topping
Græskarkerner
1pkbacon i tern
Chiliflager
1dlcreme fraiche 9%
Tilbehør
Godt brød
Instructions
Tænd ovnen. Snit de søde kartofler og gulerødder i tern og bland med 1 spsk olivenolie i et ovnfast fad. Krydr med spidskommen, knuste fennikelfrø, timian og salt og peber. Bland det hele godt.
Steg grøntsagerne i ovnen i 30-35 minutter ved 200°C varmluft indtil de gyldne.
Snit selleri og løg groft og steg det i olivenolie i 10 minutter ved lav varme.
Snit hvidløg og chili fint og tilføj det sammen med røget paprika. Steg videre i 1 minut.
Tilføj grøntsagerne fra ovnen og rør det godt rundt med løgene i gryden. Tilføj bouillon og lad det simre i 15 minutter
Rist græskarkerner på en tør pande og steg derefter baconternene sprøde.
Purer suppen med en stavblender og server rygende varm med en skefuld creme fraiche, græskarkerner, bacon og et forsigtigt drys med chiliflager og peber. Server godt brød til.