Steaksalat med grillede grøntsager og italiensk dressing
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredients
Dressing
2fedhvidløg
½tskgroft salt
3spskcreme fraiche 18%
1spskmayonnaise
2tskhvidvinseddike
1tskdijon sennep
2spskOlivenolie
Salat
1squash
1rød peberfrugt
1rødløg
Olivenolie til stegning
400-500ggode steaks
1hjertesalat
150ggorgonzola
10cherrytomater
Tilbehør
1lille håndfuldsaltede peanuts
Godt brød
Instructions
Bland presset hvidløg med lidt groft salt og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, eddike og dijon sennep. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, mens dressingen røres. Stil dressingen på køl.
Skær squash i skiver. Skær peberfrugt og rødløg i grove både. Vend grøntsagerne i lidt olivenolie og grill dem til de har fået lidt farve (eller steg dem på en (grill)pande). Krydr med lidt groft salt.
Grill eller steg bøfferne og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Skær kødet i tynde skiver.
Skær tomaterne i halve. Anret salaten på tallerkener sammen med grøntsager, steaks, cherrytomater og grove stykker gorgonzola. Dryp med dressingen og lidt peanuts og server straks sammen med godt brød.
Notes
Er man mere til en olie/eddike dressing blandes 2 spsk hvidvinseddike med 1 spsk citronsaft, 2 tsk akaciehonning, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber og 3 spsk olivenolie