Go Back Email Link

Salat med grillet squash og bagte tomater

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Servings 4 personer

Ingredients

  • 1 bk cherrytomater
  • Olivenolie
  • 2 squash
  • 2 peberfrugter
  • ½ dl olie solsikke/raps
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 bk feldsalat eller lignende
  • ½ spidskål
  • 1 pk mozzarella
  • Peber
  • Basilikum
  • Noget knas f.eks. ristede hakkede hasselnødder eller mandler, eller ristede pinjekerner

Instructions

  • Halver cherrytomater og vend dem i 1 tsk olivenolie og lidt salt. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir og bag i 20-25 minutter ved 200°C varmluft.
  • Skær squash i ½ cm tykker strimler og pensl dem med 1 tsk olivenolie. Drys med salt og peber.
  • Skær peberfrugt i store stykker og vend i lidt olivenolie.
  • Grill squash og peberfrugter på en grill (eller en pande) i 3 min på hver side, til de har fået pæne grillstriber men stadig har bid.
  • Dressing: Blend basilikum med olie, citronsaft og lidt salt og peber
  • Læg feldsalat og fintsnittet spidskål i bunden og top med de grillede squash og peberfrugter. Riv mozzarella i mundrette stykker over salaten og dryp med basilikum dressing. Drys med lidt friskkværnet peber og gerne noget knas, som er ristet på en tør pande.