Go Back Email Link

Laks med ratatouille og safranyoghurt

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet
  • Salt og friskkværnet peber

Ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 ¼ ds hakkede tomater (ca. 500 g)
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk flydende honning
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 2 dl kogte hvide bønner
  • Salt og friskkværnet peber

Safranyoghurt*

  • 1 ½ dl græsk yoghurt 10 %
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ brev safran (0,25 g)
  • Salt

Sådan gør du

  • Tænd oven pà 200℃.
  • Læg laksen med skindsiden opad i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i 15-20 minutter. Tag laksen ud, og fjern skindet, mens den er varm. Krydr med salt og peber.
  • Skær aubergine, squash og peberfrugt i tern. Snit løg og hvidløg fint.
  • Steg grøntsagerne i olie på en pande sammen med hvidløg i 5 minutter, til de er bløde men ikke har taget farve. Kom hakkede tomater, tomatpuré, honning og krydderier i og lad det småsimre i ca. 10 minutter. Kom bønnerne i og varm dem op. Smag til med salt og peber.
  • Bland alle ingredienserne til safranyoghurten, og smag den til med salt.
  • Server laksen med ratatouillen og yoghurtsaucen.

Noter

* Hvis man ikke er så meget til safran, så passer denne creme fraiche dressing også rigtig godt til.