Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Jordskokkesuppe ala Meyer
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Samlet tid
45
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredients
500
g
jordskokker
1
løg
1
fed
hvidløg
Olivenolie
1
spsk
frisk timian
(eller 1 tsk tørret)
1
l
hønsebouillon
1
dl
piskefløde
salt og friskkværnet peber
2
spsk
Æbleddike
(eller citronsaft)
Topping
100
g
krydderpølse
(eller bacon eller chorizo)
1
jordskok
1/2
bdt
purløg
1
æble
2
skiver
rugbrød
Evt. flutes
Instructions
Skræl jordskokker, tag en fra til topping og skær resten samt løg og hvidløg i grove tern.
Sauter jordskokker, løg, hvidløg og timian i olivenolie uden at grøntsagerne brunes.
Tilsæt bouillon og kog suppen i 15 minutter til jordskokkerne er møre. Lav toppingen imens.
Blend suppen med en stavblender og tilsæt piskefløde til suppen og kog op igen. Smag til med salt, peber og eddike.
Topping
Skær den sidste jordskok i små tern og mariner det sammen med klippet purløg og 1 spsk olivenolie, 1/2 spsk eddike og salt og peber.
Skær krydderpølsen i mindre tern og rist dem på en pande.
Smør rugbrødskiverne med olivenolie og drys med lidt groft salt. Rist det sprødt på begge sider på en pande og skær brødet i små tern.
Skær æblet i tern.
Server suppen toppet med æbler, marineret jordskokketern, ristede pølsetern og rugbrødscroutoner. Server evt. med lidt flutes til.
Notes
Tilsæt først salt til sidst, så jordskokkerne bliver møre.