Opløs gæren i lunken vand og ælt med fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet.
Tilsæt olie, sukker og salt og ælt dejen.
Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile lunt i 30 minutter.
Til brødkransen skal der bruges 8 boller til inderringen og 14 boller til yderringen, i alt 22 boller. De placeres om en ovnfast ring eller skål på ca. 8 cm med lidt mellemrum mellem, så de kan hæve. (Hvis skålen ikke er ovnfast, skal den fjernes igen inden bagning).
Lad dem efterhæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
Pensl med olie og drys med friskrevet parmesan og krydderiblandingen.
Bag ved 200°C i 20 minutter til brødet er gyldenbrunt. Lad det køle af på en rist.