Tænd ovnen på 200℃ varmluft
Snit rødløg og fennikel i tynde skiver. Steg det i 1 spsk olie sammen med chiliflager, fennikelfrø og kanel i en pande ved mellemvarme i 15 min til fennikel er møre.
Kom safran i en lille kop varm vand og stil den til side.
Brun kyllingelår på alle sider i 1 spsk olie i en pande ved høj varme.
Imens kommes flåede tomater til grøntsagerne sammen med safran-vandet. Bryd de flåede tomater op med en ske. Fyld den tomme dåse med hønsebouillon og kom det ved retten. Kom til sidst laurbærblade, grofthakkede friske tomater og oliven uden sten i panden og krydr med salt og peber.
Kom kyllingelår i et ovnfast fad og kom grøntsagerne over. Slut af med tynde skiver citron (gem lidt citron til dressingen).
Kom fadet i ovnen ved 200℃ varmluft i 35 minutter til kyllingen har fået nok (prik i lårkødet med en gaffel og se om der kommer klar væske ud).
Snit spidskål meget fint og bland med fintskåret agurk, tomater og forårsløg. Bland olivenolie, citronsaft, sennep og salt og peber og bland dressengen godt ind i salaten.
Varm couscous jf. anvisninger på pakken.
Server retten varm med grofthakket koriander over.