Go Back Email Link

Italiensk-Inspireret Kylling med Fennikel og Couscous

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 2 små rødløg fintsnittet
  • 1 fennikel fintsnittet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk chiliflager (efter smag)
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 knsp kanel
  • 1 knsp safran (kan udelades)
  • 4 kyllingeoverlår
  • 4 kyllingeunderlår
  • 1 ds flåede tomater
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 citron i skiver
  • 2 tomater grofthakkede
  • 20 oliven uden sten
  • 300 g couscous
  • 1 dl Koriander (eller bredbladet persille) grofthakket

Spidskålssalat

  • 1 Spidskål
  • 1 Agurk
  • 2 tomater
  • 1 bdt forårsløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk grov sennep
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200℃ varmluft
  • Snit rødløg og fennikel i tynde skiver. Steg det i 1 spsk olie sammen med chiliflager, fennikelfrø og kanel i en pande ved mellemvarme i 15 min til fennikel er møre.
  • Kom safran i en lille kop varm vand og stil den til side.
  • Brun kyllingelår på alle sider i 1 spsk olie i en pande ved høj varme.
  • Imens kommes flåede tomater til grøntsagerne sammen med safran-vandet. Bryd de flåede tomater op med en ske. Fyld den tomme dåse med hønsebouillon og kom det ved retten. Kom til sidst laurbærblade, grofthakkede friske tomater og oliven uden sten i panden og krydr med salt og peber.
  • Kom kyllingelår i et ovnfast fad og kom grøntsagerne over. Slut af med tynde skiver citron (gem lidt citron til dressingen).
  • Kom fadet i ovnen ved 200℃ varmluft i 35 minutter til kyllingen har fået nok (prik i lårkødet med en gaffel og se om der kommer klar væske ud).
  • Snit spidskål meget fint og bland med fintskåret agurk, tomater og forårsløg. Bland olivenolie, citronsaft, sennep og salt og peber og bland dressengen godt ind i salaten.
  • Varm couscous jf. anvisninger på pakken.
  • Server retten varm med grofthakket koriander over.