Skær tomater, løg og hvidløg i grove stykker. Skræl æblet og skær dette i grove stykker. Hæld det hele i en gryde sammen med kanel, allehånde, farin og 3/4 dl lagereddike.
Lad det simre i 10 min og purer det med en stavblender. Smag det til med den sidste 1/4 dl lagereddike. Lad det koge i ca 15 min, indtil det har en nogenlunde fast ketchup-agtig konsistens. Det må gerne være lidt mere lind, da det bliver lidt tykkere, når den bliver kold. Hæld evt. en teskefuld på en kold tallerken og bedøm konsistensen.
Pres massen igennem en si. Skyl glas med 2 tsk atamon i 1 dl vand. Hæld ketchuppen på varme, skoldede glas og sæt på køl.
Notes
Tip (eller Snyd): Er der børn i huset, så hæld en smule rød frugtfarve i ketchuppen, så den får den "rigtige" farve.