Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Burgerboller med spelt
Forb. tid
1
time
time
10
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
1
time
time
30
minutter
minutter
Servings
10
boller
Ingredients
2½
dl
mælk
25
g
gær
100
g
speltmel
350
g
hvedemel
50
g
smør
1
æg
2
spsk
sukker
1
tsk
salt
Sesamfrø eller Nigellafrø
Instructions
Opløs gæren i lunkent mælk og ælt med speltmel og halvdelen af hvedemelet.
Smelt smørret. Pisk æg og gem lidt til pensling. Tilsæt æg, smeltet smør, sukker og salt.
Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter.
Form 10 boller* og tryk dem flade. Lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter.
Pensl med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø. Bag ved 230°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
Notes
*Man kan lave op til 16 boller. 10 boller passer til bøffer på ca. 125 g.