En af mine favoritter til et godt ostebord.
Nødderne kan byttes med ens egne favoritnødder som hasselnødder, cashew, hakkede mandler osv. Bare de ikke er saltede snacksnødder.
Valnødder vendt i honning
Ingredienser
- 50 g usaltede pistacienødder
- 100 g valnødder
- 2 dl akaciehonning
- 1 dl sukker
- ½ vaniljestang
- 1 lime
- ½ tsk kardemomme
Sådan gør du
- Rist nødderne på en tør pande i ca 5 minutter. De må ikke blive brankede.
- Hæld honning og sukker (gem lidt sukker til vaniljen) i en gryde og lad det koge lidt ind. Tilsæt vanilje, som nemmest smuldres ud i sukker, sammen med saften fra en lime og kardemomme. Tilsæt til sidst nødderne.
- Kom honningblandingen i et skoldet glas og stil på køl. Vend glasset et par gange mens det køler af.
Opskriften er hapset fra Søndagsavisen af Camilla Bojsen-Møller og tilpasset lidt.