Tomatsuppe med peberfrugt. I baggrunden "det skรฆve tรฅrn fra Pisa"-pasta.

Tomatsuppe med et twist af peberfrugt og chili

En god, lidt stรฆrk, tomatsuppe med peberfrugt og chili passer perfekt til efterรฅret, nรฅr man har brug for lidt ekstra varme.

Det bedste ved denne periode med koldt og ruskende vejr er muligheden for at lave lรฆkre varme supper. Hvis de ikke bliver for stรฆrke, er ungerne faktisk rigtig glade for de fleste supper. Nu kan jeg godt lide chili, sรฅ det krรฆver lidt mรฅdeholdenhed ikke at smide alt for meget chili i de krydrede supper. For det meste lykkes det.

Denne tomatsuppe har fรฅet et ekstra twist med den gode friske smag fra peberfrugt og styrken fra lidt chili. Hvis der skal lidt mere fylde i suppen, kommer jeg en hรฅndfuld gomitini suppehorn og f.eks. lidt stegt kyllingefilet i tern i suppen.

Og som til (nรฆsten) alle supper, hรธrer der lidt godt brรธd til. Prรธv disse nemme suppebrรธd – altid et hit, og de har ogsรฅ den fordel, at man kan fรฅ det sidste af suppen op uden at ligne en hulemand, der forsรธger at spise en dyb tallerken.

Nemt og lรฆkkert brรธd til suppen

 

Tomatsuppe med et twist af peberfrugt og chili

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 lรธg
  • 2 fed hvidlรธg
  • 2 rรธd snackpeberfrugt
  • ยฝ chili (eller tรธrret chili efter smag)
  • Olivenolie
  • 2 spsk konc. tomatpurรฉ
  • 2 ds flรฅede tomater
  • 1 l bouillon (1 hรธns + 1 grรธntsagsterning)
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 รฆggeblommer

Tilbehรธr

  • 4 spsk Creme Fraiche 18%
  • Godt brรธd
  • evt. suppehornspasta
  • evt. stegt kyllingefilet i tern

Sรฅdan gรธr du

  • Hak lรธg og hvidlรธg fint og steg dem blรธde i olivenolie sammen med peberfrugt i tern. Hak chilien fint og steg med yderligere 1 minut. Tilsรฆt koncentreret tomatpure og sauter 1 minut.
  • Hak de flรฅede tomater* og tilsรฆt dem sammen med bouillonen. Lad det koge op og simre i 10 minutter.
  • Kog evt. pasta og steg en kyllingfilet. 
  • Blend suppen kortvarigt med en stavblender sรฅ suppen stadig har en grov konsistens (og tilsรฆt pasta og kylling).
  • Smag til med salt og peber og tag suppen fra varmen. Rรธr รฆggeblommer og eddike i suppen. Suppen mรฅ ikke koge.
  • Serveres med en skefuld creme fraiche og lunt brรธd.

Noter

*Tag dem op pรฅ et skรฆrebrรฆt og hak dem med en stor kniv.
Med hele flรฅede tomater undgรฅr man de kedelige grรธnne stykker og tomaterne er ikke sรฅ vandede, som hakkede tomater kan vรฆre.

 

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅย Instagramย med #6pm_dk

Opskriften er inspireret af en opskrift i Bilka Tasting, som er et fint sted at hente lidt inspiration.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.