Syltede rødbeder med anis og peberrod

Efteråret er syltetid og denne opskrift på lidt anderledes og meget nemme syltede rødbeder smager bare godt. Der skal rødbeder til, når man får de klassiske gamle retter og naturligvis til leverpostej-maden – eller en lækker pariserbøf. Og står man med en stak rødbeder efter at have brugt en til rødbedepesto eller har man bare en håndfuld i haven, så kan man da ligeså sylte dem. Det er nemt og tager næsten ingen tid i forhold til, at man får dejlige rødbeder, som man selv kan tage ansvaret for. Og mærkeligt nok, så smager det hjemmelavede altså bare en smule bedre.

Der er den helt traditionelle opskrift med rødbeder, eddike og sukker, som også er god. Men jeg kan godt lide, at der kommer lidt ekstra smag i, så oplevelsen bliver en smule anderledes end et købt glas rødbeder. For selvom rødbeder bare er tilbehør, så har de en stor indflydelse på både udseende og smag af selve retten. Jeg har brugt en opskrift fra Meyer og tilføjet lidt fra spisekammeret.

Syltede rødbeder med anis og peberrod

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 4 dl æbleeddike eller lagereddike
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 200 g sukker
  • 4 stjerneanis
  • 4 knuste peberkorn
  • 2 spsk revet peberrod
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Skyl rødbederne og kog dem i 30 minutter til de er møre men ikke alt for bløde og udkogte. Der skal stadig være lidt bid i dem. Hvis de ikke er samme størrelse, tages de op efterhånden som de bliver kogt færdige.
  • Skyl dem i koldt vand og gnid skrællen af (god ide med plastikhandsker). Skær dem i skiver (evt. med en kniv med bølget skær).
  • Kom alle de øvrige ingredienser, undtagen peberrod, i en gryde og kog op. Sluk og tilsæt peberroden og lad lagen trække 10 minutter.
  • Si lagen og hæld den over rødbederne i et skoldet glas, der er skyllet med atamon. Lad rødbederne trække i mindst 3 dage i køleskabet.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Syltede rødbeder

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.