Endnu en dansk klassiker fra “gamle dage”, som bare stadig holder. Tilsæt en masse grøntsager, så har man en nem, hurtig og velsmagende pølseret, som passer perfekt på en hverdagsaften, hvor det skal gå lidt hurtigt.
Jeg har typisk brugt den klassiske opskrift i Tørsleffs Røde Kogebog (som jeg også bruger som inspiration til alle mulige andre klassiske danske retter). Kogebogen bruger “suppe” til sovsen og det er sikkert ganske fint. Men fløde smager bare bedre! Skal det være en mindre fed udgave, bruger jeg half-n-half af minimælk og grøntsagsbouillon. Så skal den blot jævnes en smule, hvis tomatpuréen ikke gør den tyk nok.
Retten er udvidet den en smule med en masse gode grøntsager, som giver god fylde og ikke mindst god smag.
Svensk pølseret
Ingredienser
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 200 g blomkål
- ½ kg kartofler
- 1 stilk selleri
- 2 tsk paprika
- 1 ds koncentreret tomatpure (140 g)
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl fløde (eller minimælk)
- 8 wienerpølser
- Evt. lidt jævner
- Salt og friskkværnet peber
- Purløg
Sådan gør du
- Snit løg og svits dem 1 minut i en gryde.
- Tilsæt selleri i tynde skiver, gulerod i skiver og blomkål i små buketter og steg i 5 minutter.
- Tilsæt skrællede kartofler i tern (1x1 cm) sammen med paprika, tomatpure, bouillon og fløde og lad det småkoge i 15 minutter til kartoflerne er møre.
- Tilføj pølserne i tykke skiver og varm dem igennem.
- Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt jævner. Drys med purløg.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk