Svampe i alle afskygninger går godt sammen med en steg eller steaks. Så kommer jeg artiskokker og friske krydderier ved og straks har man en lækker sauté til sin menu.
Jeg holder mig normalt til en god blanding af almindelige champignon, de mørke og smagfulde markchampignon, østershatte og måske kantareller. Men i princippet går alle typer svampe til, som for eksempel Enoki, Shiitake, Karl Johan, Portobello og hvad der ellers ligger i køledisken (jeg er endnu ikke kommet til at plukke dem i skoven).
Artiskokker løfter denne svampe sauté med sin gode smag. Der kan bruges både friske artiskokker og artiskokhjerter fra dåse. Begge dele smager godt i sautéen, så det er lidt smag og behag og grønthandlerens udbud, der afgør om det bliver det ene eller det andet.
Her er svampe-artiskok sautéen serveret til en culottesteg med stegt polenta og en simpel hvidvinssauce lavet på skyen fra stegen.
Svampe-artiskok sauté
Ingredienser
- 500 g blandede svampe
- 1 ds artiskokhjerter (eller 2-3 friske)
- 1 citron
- 25 g smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk frisk timian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens svampene og skær dem i kvarte. Skær artiskokhjerter på langs i 6-8 lige store dele.
- Kom svampe og artiskokhjerter sammen med presset hvidløg og timian på en godt varm pande med smør og olie og steg dem i 5 minutter.
- Drys med salt og peber og server til et godt stykke kød.
Noter
- Fjern de nederste yderste blade og skræl stænglen. Stænglen kan også fjernes helt.
- Skær resten af de hårde blade og alt det grønne væk.
- Skær artiskokken i ca. otte dele på langs og skær skægget væk.
- Steg dem sammen med svampene.
- Smag på artiskokkerne, der muligvis skal have lidt længere tid på panden inden de er bløde, men stadig med bid i.
Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk