Bygotto | 6pm.dk

Sund Bygotto med svampe og kylling

Der er bรฅde smag og fylde i denne bygotto, som er baseret pรฅ blomkรฅlsris, og som har godt fyld af lรฆkre nรธddepanerede kyllingefileter og sprรธdstegt parmaskinke.

Sund bygotto

“Sund” i denne forstand er et begrรฆnset kulhydrat- og kalorieindtag. Normalt er der godt med kulhydrater i bรฅde risotto-ris og en panering af kylling. Med blomkรฅlsris og nรธddepanering er det begrรฆnset. Kaloriemรฆssigt er retten ogsรฅ pรฅ den lave side, uden at det gรฅr ud over smagen.

Bygotto | 6pm.dk

Risotto eller Bygotto

Dette er ikke en risotto. Ungerne kan normalt godt lide en god risotto, men blomkรฅlsrisene var de ikke ubetinget begejstrede for. Der kan trylles meget med krydderier og revet parmesan, men vil man have risotto skal man lave en risotto.

Nรฅr det sรฅ er sagt, sรฅ smager bygotto, eller i dette tilfรฆlde blomkรฅlsotto, fremragende med et glas koldt hvidvin til. Og hvis man, som jeg, forsรธger at holde vรฆgten eller endog tabe sig, eller hvis man bare spiser lidt sundere, sรฅ er denne ret et godt alternativ til risottoen.

Sund bygotto med svampe og kylling

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 skalottelรธg
  • 1 fed hvidlรธg
  • 150 g perlebyg
  • 4 dl hvidvin
  • 7 dl hรธnsebouillon (2 terninger)
  • 1 blomkรฅl
  • 1 tsk gurkemeje
  • 50 g revet parmesan

Fyld

  • 250 g blandede svampe karljohan, kantareller, markchampignoner, bรธgehatte eller portobello
  • ยฝ bdt asparges (ca 6 stk)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 pk parmaskinke
  • 400 g kyllingefilet
  • 2 รฆg
  • ยฝ citron
  • 100 g cashewnรธdder
  • 1 tsk chili (kan udelades)
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • 1 spsk olivenolie

Sรฅdan gรธr du

  • Hak skalottelรธg og hvidlรธg fint og steg dem blanke i en gryde i en smule olivenolie.
  • Tilsรฆt de skyllede perlebyg sammen med hvidvin og lad det koge ind til vinen er nรฆsten vรฆk. Rรธr ofte.
  • Tilsรฆt gurkemeje og hรธnsebouillon og lad det koge i 20 minutter.
  • Blend blomkรฅl til blomkรฅlsris og tilsรฆt dem. Kog videre i 10 minutter til konsistensen er fast. Vend parmesan i sammen med halvdelen af kylling, parmaskinke, svampe og asparges blandingen.

Fyld

  • Snit svampene i skiver og asparges i skrรฅ skiver pรฅ ca 3 cm. Steg i olivenolie til de fรฅr en smule farve og sรฆt til side.
  • Steg parmaskinke sprรธdt i meget lidt olie. Lรฆg dem pรฅ kรธkkenrulle og riv det i mindre stykker, nรฅr det er afkรธlet.
  • Halver kyllingefilet pรฅ den lange led, sรฅ der er to nye fileter af hver filet.
  • Pisk รฆg i en dyb tallerken. Blend cashew nรธdder groft – de skal ikke vรฆre helt blendede til mel men dog kunne vรฆre panering. Bland nรธdderne med chili, salt og peber i en anden dyb tallerken.
  • Vend kyllingefilet i รฆg og derefter nรธddeblandingen. Steg i ca. 5 minutter pรฅ hver side til kyllingen er gennemstegt. Skรฆr kyllingen i skrรฅ mundrette skiver.
  • Server bygotto med resten af fyldet og evt. lidt revet parmasan.

Noter

Det er ikke nรธdvendigt at tilfรธje vรฆsken lidt af gangen, som det skal med risottoris.ย 

Opskriften er inspireret af bogen Spis Maven Flad af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell. En god bog, der virkede og fortsat virker for mig.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.