Bland en lækker salat med masser af grøntsager og steak, der er grillet og skåret i tynde skiver. Top det hele med en god Ranch Dressing og så smager det af sommer og sol.
Salat til aftensmad
Vi får ofte salat til aftensmad, men det kræver også, at der er noget fylde og smag i salaten. Jeg elsker smagen af grill, og denne salat er ingen undtagelse. Denne salat er lige så god på en grillpande som på en udendørs grill. Hemmeligheden ligger i blandingen af sprød salat, gode grøntsager, saftig steak og toppingen feta, oliven og de sprøde kikærter. Så er der mad til alle sanserne.
Topping til salat
Toppings til denne salat er oliven, feta og ristede kikærter. Jeg har fundet nogle gode stenfri kalamataoliven, men det er super nemt at fjerne sten fra kalamataoliven ved at presse dem på den lange led mod et skærebræt.
De ristede kikærter er gode til at give lidt smag men også sprødhed til salaten. Ristede kikærter er gode at have stående, så de kan drysses ud over diverse salater, så jeg laver gerne en stor portion.
Ranch Dressing
Jeg brugte den gode Ranch Dressing, som vi elskede, da vi boede i USA. Den er lidt svær at finde i butikkerne, men heldigvis er der en nem og god opskrift, så man altid kan lave sin egen. Alternativt er denne creme fraiche dressing også rigtig god til salaten. Og til sidst er der ikke noget i vejen med en god creme fraiche dressing fra butikken.
Steak Salat med Grillede Grøntsager og Kikærter
Ingredienser
- Ristede Kikærter*
- Ranch Dressing*
- 2 steaks (ca 400 g ribeye, entrecote eller oksefilet)
- 4 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
- 1 squash
- 1 rødløg
- 2 spsk olie
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk tørret timian
- 100 g feta
- 10-15 oliven
- 1 bk feldsalat
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. godt brød til
Sådan gør du
- Start med de grillede kikærter, der tager ca 35 min, og lav Ranch dressingen, som stilles på køl.
- Skær peberfrugter i mundrette grove stykker. Skær squash i skiver og skær løget i både.
- Bland alle grøntsagerne i en pose sammen med olie, oregano og timian.
- Krydr steaks med salt og peber og grill dem 3-4 minutter på hver side til de stegte efter smag og behag. Jeg foretrækker medium. Stil steaks til side og lad dem hvile.
- Kom grøntsagerne på den varme grillpande og steg i ca 10 minutter, til de tager farve**. Krydr let med salt og peber. Skær imens steaks i tynde skiver.
- Læg den skyllede feldsalat i et fad og kom de grillede grøntsager over. Kom steaks over og fordel ranch dressing over salaten. Top det hele med oliven uden sten, feta som presses let og de ristede kikærter.