Disse italiensk inspirerede ovnstegte kartofler er nemme at lave og både festlige og velsmagende. Den sprøde overflade kombineret med hint af rosmarin og parmesan er perfekt tilbehør til rødt kød.
Der er flere måder, at lave disse ovnstegte kartofler på, og jeg har egentlig ikke nogen preference, men disse bliver stegt i panden først for at få en god sprød overflade og derefter får de den sidste varme i ovnen. Man kan også koge dem let først og derefter i ovnen og til sidst kan man også blot nøjes med at stege dem i ovnen (note). Er man hardcore kartoffel-ekspert kan man også lade dem trække i koldt vand forinden for at trække stivelsen ud af dem. Det skulle gøre dem sprødere på overfladen og blødere i midten. Men det er altså ikke nødvendigt med disse kartofler. Der er rigelig med sprødhed og god smag.
Sprøde ovnstegte kartofler med rosmarin
Ingredienser
- 1 kg små kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- 4 kviste rosmarin
- 1 tsk groft salt
- 1 dl revet parmesan
- 50 g smør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°C. Skyl kartoflerne og skær dem i halve.
- Steg kartoflerne i en pande med olivenolie indtil de er sprøde udenpå også på skind-siden. Tilsæt hakket hvidløg samt salt og paprika og sauter i et par minutter.
- Fordel kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin og salt. Fordel revet parmesan over kartofler og steg ved 200°C varmluft i 15 minutter.
- Fordel smøret i små terninger over kartoflerne og server straks.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk