Sportsboller

Sรฅ har kokken fรฅet en ny KitchenAid rรธremaskine. Og sรฅ skal der bages amok. Jeg har hidtil bagtย en del, men det er da blevet ulige meget nemmere med lidt rรธre-hjรฆlp i kรธkkenet. Og sรฅ er det bare lรฆkkert med nyt legetรธj!

Sportsboller er en af de fรธrste forsรธg med rรธremaskinen. Alene navnet sportboller er jo mรฆgtigt sjovt – jeg ved ikke, om man bliver lidt mere sportslig af at spise bollerne, men man behรธver bestemt ikke at have joggingtรธj pรฅ, mens de spises.

Derudover sรฅ smager bollerne med fuldkorn og havregrynย rigtig godt og er meget nemme at lave. De har en god overflade og fรฅr en god fast struktur med masser af fylde. De kan bruges bรฅde i madpakken eller som morgenboller.ย 16 boller bliver fint store. ร˜nskes morgenboller, er der til ca 20 stk.

Sportsboller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 16 boller

Ingredienser

  • 50 g gรฆr
  • 1 dl lunkent vand
  • 5 dl skummet-, mini- eller kรฆrnemรฆlk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 dl havregryn
  • 200 g fuldkornsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 รฆg til pensling (eller mรฆlk)

Sรฅdan gรธr du

  • Oplรธs gรฆren i lunkent vand og tilsรฆt mรฆlk, salt, sukker, rapsolie, havregryn og fuldkornsmel.
  • Tilfรธj hvedemel lidt ad gangen og รฆlt dejen til dejen er god og blรธd og lige akkurat kan slippe fingrene.
  • Form 16 boller og lad dem hรฆve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl med รฆg eller mรฆlk og drys evt. med sesamfrรธ. Bag ved 200ยฐC i 15 minutter til de er gyldenbrune.

 

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk

Lidt info fra Arla om “Sportsboller”, som ikke sรฅ meget beskriverย selve bollen som fyldet: “Sportsbollen var et begreb, der blev lanceret i 1990. Det skete ved et samarbejde mellem Forbrugerstyrelsen, idrรฆtsorganisationerne og brรธdproducenterne. Idรฉen var at fรฅ bรธrn og unge til at spise sundere i forbindelse med sport – og resten af dagen. Sportsbollen var en grovbolle, der kunne kรธbes som den var. Eller med fyld, hvor den blev kaldt “Scorer”, “Sprinter” og “Server”. Der er stadig plads til forbedringer, nรฅr det gรฆlder sund mad i sportshallernes cafeterier og kiosker.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.