Det behøver ikke altid være hjemmelavet eller lavet fra bunden. En gang imellem skal det bare være nemt og samtidig smage godt. Så kan sådan et glas færdig tomatsauce fra butikken sagtens bruges; især hvis man lige pimper den lidt.
“Hvilken dag er din 6pm dag?”. Selv producenterne af de færdige tomatsaucer har skrevet, at man nok ikke skal spise den type færdigmad hver dag på grund af den høje mængde af både salt, sukker og fedt. Men som med alt andet, hvis det bruges med måde, så sker der nok ikke den store skade.
Et glas tomatsauce behøver ikke være kedelig.
Jeg valgte at lave en Spaghetti med Kylling og Tomatsauce. Samtidig kom jeg lidt ekstra smag i og lidt ekstra cremethed til saucen. Mulighederne er store for at lave det hele lidt mere lækkert. Næste gang kommer der lidt stegt chorizo eller pancetta i retten. Eller hvad med pasta med tomatsauce og stykker af røget laks og en smule citron.
Spaghetti med Kylling og Tomatsauce på glas
Ingredienser
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk kapers
- 1 glas tomatsauce (ca. 250 ml)
- 1 dl piskefløde
- 400 g spaghetti
Topping
- 20 oliven
- Frisk basilikum eller oregano
- 50 g parmesan
- Chiliolie*
Sådan gør du
- Skær kyllingefilet i mundrette bidder og steg dem ved god varme i lidt olivenolie i en gryde. Læg dem til side.
- Snit hvidløg fint og steg dem i 1 minut i lidt olivenolie.
- Kom tomatsaucen ved sammen med grofthakkede kapers og fløde.
- Lad tomatsaucen koge op. Kom kylling i saucen og lad retten simre i 10 minutter.
- Kog pasta efter anvisningen på pakken
Topping
- Top retten med udstenede oliven og basilikum. Riv parmesan over retten og server varm; gerne sammen med chiliolie efter smag.
Noter
Mit bedste tilbehør
Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.