Spaghetti Carbonara er en af de nemmeste og mest velsmagende retter, jeg kender. Laves den rigtigt er det nรฆsten ligesom at sidde pรฅ en fortovsrestaurant i Rom.
Vi fik serveret en “rigtig” spaghetti alla carbonara af en god italiensk ven: Den blev lavet pรฅ en god pasta med italiensk pancetta. Den “รฆgte” carbonara laves med den romerske guanciale, som er en krydret svinekรฆbe. Men pancetta gรฅr rigtig fint til retten – og sรฅ er det ogsรฅ noget nemmere at finde i supermarkedet.
Han brugte ogsรฅ rรฅ รฆggeblommer, og for os fra salmonella-danmark, var det lidt af en overvindelse. Nu er der “stort set ikke er salmonella i danske รฆg”, sรฅ jeg er stille og roligt gรฅet over til almindelige รฆggeblommer i maden. Men den pasteuriserede udgave.
Hemmeligheden bag en perfekt carbonara
…er, at pastaen skal vรฆre lige prรฆcis sรฅ varm, at รฆggeblommerne stivner til en lรฆkker cremet konsistens – men ikke for varm, sรฅ det bliver til rรธrรฆg.
Gem altid lidt af vandet fra pastaen, som kan bruges til at spรฆde saucen op. Brug aldrig flรธde. Det er kun nรธdvendigt, hvis blommerne ikke har fรฅet den rette konsistens. Den cremede lรฆkre sauce bestรฅr udelukkende af รฆggeblommer, smag fra det italienske bacon og lidt vand fra pastaen.
Typisk er der ikke grรธntsager i en carbonara, men peberfrugten giver bare lidt farve og smag, som gรธr det hele lidt ekstra indbydende.
Spaghetti alla carbonara
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 250 g Pancetta* (italiensk bacon) (eller alm. bacon)
- 3 fed knust hvidlรธg
- 1 rรธd peber i strimler
- 200 g revet pecorini-ost eller parmesan
- 4 รฆggeblommer evt. pasteuriserede
- Friskkvรฆrnet Peber
Sรฅdan gรธr du
- Skรฆr pancettaen i tynde skiver og derefter i strimler og steg sprรธde pรฅ en pande. Tilsรฆt knust hvidlรธg og rรธd peberfrugt i ca 3 cm strimler og rรธr 2 minutter.
- Kog spaghettien efter anvisning pรฅ pakken og lad den dryppe af. Hรฆld pastaen i panden og bland med pancettaen.
- Bland รฆg, revet ost og godt med peber. Tilsรฆt รฆggeblandingen mens pastaen stadig er varm og rรธr konstant rundt, til blandingen bliver cremet. Spรฆd evt. op med lidt vand fra pastaen.
- Server med frisk revet ost og lidt ekstra peber.
Noter
- Pancetta kan suppleres med f.eks. prosciutto (italiensk skinke) eller 1 pakke bacon.
Se ogsรฅ en fremragende video her, hvor Antonio Carluccio viser, hvordan en รฆgte italiensk spaghetti laves.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk
Den ser virkelig lรฆkker ud! Den skal jeg prรธve at lave. Er sikker pรฅ ungerne ogsรฅ ville kunne lide den ๐