Boller som slanker! Desvรฆrre nok ikke;ย menย det er denย bedsteย opskrift pรฅ boller til morgenmaden eller eftermiddagskaffen. De smager rigtig godt og er samtidig dejligt solideย uden at vรฆre for tunge. De erย meget nemme at lave og der er friske, varme boller pรฅ en time.
Opskriften faldt jeg over ved et tilfรฆlde, da jeg skulle rydde op i de gamle opskrifter. Jeg har gemt denne opskrift i minimum 15 รฅr og sikkert lรฆngere uden nogen sinde at lave den. Men nu skulle det vรฆre og straks blev det en favorit for hele familien.
รllen giver en helt perfekt smag og fylde, men bollerneย smager naturligvis overhovedet ikke af รธl. Havregryn koges ganske let og kรธles med รธllen, sรฅ den ikke er for varm, nรฅr gรฆren skal i. Gรฆrenย virker bedst omkring de 30 grader. Bliver det meget varmere og tรฆt pรฅ 50 grader, dรธr gรฆren og dejen hรฆver ikke. Bliver det koldere, virker gรฆren fint, men dejen skal hรฆve lรฆngere tid.
Slankeboller
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 lys รธl (33 cl)
- 50 g gรฆr
- 700-750 g hvedemel
- birkes eller sesamfrรธ
Sรฅdan gรธr du
- Kog havregryn med vand og salt i ca. 1 minut.
- Lad havregrynene kรธle lidt af og tilsรฆt รธl. Rรธr gรฆren i blandingen.
- Tilfรธj hvedemel lidt ad gangen og รฆlt dejen til den er god og blรธd og lige akkurat kan slippe fingrene.
- Lad dejen hรฆve lunt under et viskestykke i 30 minutter
- Form 16 boller og lad dem efterhรฆve 10 minutter.
- Pensl med mรฆlk og drys med sesamfrรธ. Bag ved 250ยฐC i 15-20 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem kรธle af pรฅ en rist.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk
Hej jeg har bagt boller , slank bolle kan jeg godt fryseren dem ๐de blev bare god
Hej Susanne. Dejligt at hรธre, at de blev gode. Det er ogsรฅ en af mine favoritter ๐๐ผ๐. Ja, de kan godt fryses til en anden god gang.