Disse sandwichboller er resultatet af flere forsøg på at finde en lækker, fyldig og forholdsvis sund bolle, som stadig er god og smager godt efter en tur i fryseren.
Jeg har en stor teenager-knægt, som konstant er sulten. Denne bolle bruges om formiddagen eller eftermiddagen som et godt alternativ til de usunde kulhydrater. Samtidig er den rigtig god i madpakken til den mindste. Jeg laver en dobbeltportion og fryser dem ned i mindre portioner. Så er der altid friske boller til madpakken.
Der er brugt både spelt og müsli, som gør bollerne lidt mere fyldige. Da der er lidt uenighed, om der må være rosiner i bollerne, er de udeladt, men de går ellers rigtig godt sammen med müsli’en. Drysset er havregryn, men det kan være sesamfrø, ingenting eller hvad ungerne nu bedst kan lide.
Server dem med lidt mayo, frisk salat, en skive god skinke og en skive ost. Perfekt til madpakken.
Sandwichboller med müsli
Ingredienser
- 3 dl lunken vand
- 25 g gær
- 3 spsk madolie
- 1 spsk rørsukker
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 100 g speltmel
- 100 g müsli
- 350 g hvedemel
- Havregryn
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt speltmel og müsli og ælt dejen.
- Tilsæt madolie, sukker, salt og det meste af et pisket æg (gem lidt til pensling).
- Tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Form 8 lidt aflange boller på bagepapir. Tryk bollerne lidt flade og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Pensl med æg og drys med havregryn. Bag ved 225°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.