Sandwichboller med müsli drysset med havregryn

Sandwichboller med müsli

Disse sandwichboller er resultatet af flere forsøg på at finde en lækker, fyldig og forholdsvis sund bolle, som stadig er god og smager godt efter en tur i fryseren.

Jeg har en stor teenager-knægt, som konstant er sulten. Denne bolle bruges om formiddagen eller eftermiddagen som et godt alternativ til de usunde kulhydrater. Samtidig er den rigtig god i madpakken til den mindste. Jeg laver en dobbeltportion og fryser dem ned i mindre portioner. Så er der altid friske boller til madpakken.

Der er brugt både spelt og müsli, som gør bollerne lidt mere fyldige. Da der er lidt uenighed, om der må være rosiner i bollerne, er de udeladt, men de går ellers rigtig godt sammen med müsli’en. Drysset er havregryn, men det kan være sesamfrø, ingenting eller hvad ungerne nu bedst kan lide.

Server dem med lidt mayo, frisk salat, en skive god skinke og en skive ost. Perfekt til madpakken.

Sandwichboller med müsli

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 8 boller

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk madolie
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g speltmel
  • 100 g müsli
  • 350 g hvedemel
  • Havregryn

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt speltmel og müsli og ælt dejen. 
  • Tilsæt madolie, sukker, salt og det meste af et pisket æg (gem lidt til pensling).
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Form 8 lidt aflange boller på bagepapir. Tryk bollerne lidt flade og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl med æg og drys med havregryn. Bag ved 225°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.

Noter

Dagens bagetip:
»Mange tilsætter fejlagtigt salt for at opløse gæren. Salt trækker væden ud af gærcellerne, så de skrumper ind. Man piner gæren, hvis man tilsætter sukker eller salt, så lad være med det« (kilde Samvirke)
Derfor tilsætter jeg altid ca. halvdelen af melet inden både sukker, salt og olie tilsættes. 

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.