Gode saltede og krydrede mandler. Sådan starter en afhængighed. Det er nærmest det rene slik, og de passer helt perfekt som en snack til gæsterne eller som tilbehør til ostebordet. Og så er det nemt.
Jeg lavede mine mandler med røget paprika, men de kan sagtens laves med salt alene. Selvom 1½ spsk paprika lyder af meget, giver det blot en god undertone, som passer virkelig godt til den salte smag. I stedet for røget paprika kan man også bruge andre krydderier som Garam Masala, almindelige paprika eller lakrids.
Inspireret af BBC foods brugte jeg også en lille smule smør, som ikke gør dem fedtede overhovedet, men bare giver en lækker coating.
Dobbelt op
Jeg plejer faktisk at lave 400 g mandler af gangen. 400 g kan fint fordeles på en enkelt bageplade. Tiden er den samme ca 20 til 23 minutter. Man lærer hurtigt at finde den rigtige sprødhed. Den største opgave er at vente til de er kølet af. Så bliver de sprødere. Mandlerne kan sagtens holde sig i en lukket beholder.
Saltede & krydrede mandler
Ingredienser
- 2 dl vand
- 3 spsk groft salt
- 200 g mandler
- 1 ½ spsk paprika
- 1 spsk smør
Sådan gør du
- Kog vand med salt, til det er opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Tilsæt paprika og tag gryden af varmen.
- Lad mandlerne ligge i gryden under låg i 15 minutter. Rør en gang i mellem.
- Lad mandlerne dryppe af i en si og fordel dem sammen med smør på en bageplade med bagepapir.
- Rist mandlerne ved 150°C i 20-23 minutter. Rør et par gange, så smørret fordeles på alle mandler.
- Mandlerne køler af på køkkenrulle og hældes på et glas. De kan (i princippet) holde sig i en uges tid.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
synes ikke de blive salte nok efter 20 minutter
Hej Signe. Der er et par muligheder for at tilpasse smagen, så den bliver passende. Prøv med 1 ekstra spsk salt eller prøv at lade dem trække 5-10 minutter længere i vandet. Jeg vil nok foretrække ekstra salt i vandet, da det ellers kan blive sværere at ramme sprødheden.