Salat nicoise er en dejlig nem og hurtig salat, som i sin grundform indeholder salat, tun, bรธnner, รฆg og oliven, men som kan varieres med, hvad man nu har i kรธleskabet. Den originale opskrift indeholder ogsรฅ ansjoser, men den lille fisk har ikke en hรธj stjerne i huset, sรฅ den slipper i denne omgang. I stedet drysses med lidt godt flagesalt, sรฅ den salte smag stadig fremhรฆver tunen og รฆggene. Senneps-, eddike-, olivenolie vinaigretten bruger jegย i rigtig mange sammenhรฆng, men den passer specielt godt til salade niรงoise. Hvis man skal vรฆre lidt tro mod retten, skal man naturligvis bruge niรงoise oliven, som er min absolutte favorit-oliven. Jeg brugte nogle lidt triste bรธnner fra fryseren, men nรฆste gang laver jeg retten, nรฅr der erย friske bรธnner hos grรธnthandleren!
Salat nicoise
Ingredienser
- 2 ds tun
- 4 g รฆg
- 2 hjertesalat
- 200 g grรธnne bรธnner
- 250 g cherrytomater
- 1 lille rรธdlรธg
- (12 ansjosfileter)
- 125 g oliven niรงoise
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citron eller hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- Godt brรธd
Sรฅdan gรธr du
- Kog รฆggene 10 minutter, afkรธl og pil dem. Skรฆr dem i kvarte eller halve.
- Kog bรธnnerne uden salt i 3-4 minutter, sรฅ de stadig er sprรธde (eller knusprig, som det hedder her i huset)
- Skyl salaten og brรฆk den i mindre stykker. Skรฆr rรธdlรธget i tynde bรฅde. Skรฆr tomaterne i halve.
- Bland vinaigretten: olie, eddike, sennep samt salt og peber.
- Anret med salat i bunden og alle de andre ingredienser over. Bland med lidt dressing og drys med lidt flagesalt. Server godt brรธd til.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk
Tip
Hvis man kan fransk, er her den “originale” opskrift pรฅ Salade Nicoise.