Sprรธde rodfrugtfritter giver flotte farver pรฅ bordet og sรฅ smager de bare godt. De er et godt og sundt alternativ til pommes frites og en god mรฅde at fรฅ sine rodfrugter pรฅ. Selv ungerne kan “snydes” til at spise persillerรธdder og pastinakker pรฅ denne mรฅde.
Rodfrugtfritterne er en af mine foretrukne tilbehรธr til et godt stykke kรธd eller sรฅgรฅr Fish and Chips. I denne opskrift er de krydret med fennikel og rygeost, som giver en lidt speciel men virkelig god smag, som passer rigtig godt til en god steg.
Mit valg af krydderi er meget afhรฆngig af, hvad fritterne skal serveres til, men hvidlรธg, estragon og friske krydderurter som rosmarin eller timian er blandt mine favoritter. Rodfrugter har ogsรฅ en god smag i sig selv, sรฅ simpel olivenolie og havsalt giver ogsรฅ gode fritter.
Rodfrugtfritter med rygeost
Ingredienser
- 2 kg blandet persillerรธdder, pastinak, rรธdbeder, gulerรธdder (evt. kartofler)
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk fennikelfrรธ
- 2 tsk groft salt
- 150 g rygeost
Sรฅdan gรธr du
- Skrรฆl persillerรธdder, pastinak, rรธdbeder og gulerรธdder, og skรฆr dem i tykke bjรฆlker eller bรฅde.ย
- Lรฆg snitterne ud pรฅ 1-2 bageplader med bagepapir og dryp med olivenolie. Rรธr dem godt rundt, sรฅ olien fordeles. Krydr med fennikel og groft havsalt. Bag dem i 45 minutter ved 210ยฐC varmluft til de er let gyldne og sprรธde.
- Serveres varme med rygeost over.
Krydringen af rodfrugtfritterne er inspireret af Rigeligtsmรธr.dk. Prรธv siden for inspiration til gode middagsretter.
Hvis du vรฆlger at lave denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig pรฅ Instagram med #6pm_dk