Disse sprøde og krydrerede kikærter er perfekte som topping på salaten eller suppen.
Krydderier
Jeg krydrede dem med paprika, men der er masser af mulighed for at tilpasse smagen til salaten eller suppen. Paprika giver lidt farve men ikke særlig meget smag.
Prøv også med variationer af 1 hakket fed hvidløg eller 1 tsk hvidløgssalt, 1 tsk røget paprika, 1 tsk spidskommen, 1/2 tsk chipotle eller chili.
Ristede Krydrede Kikærter
Ingredienser
- 1 ds kikærter (ca. 250 g drænet vægt)
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Skyl kikærter og lad dem dryppe af.
- Kom kikærter i en plastikpose og tilsæt olie, paprika og salt og ryst godt.
- Kom kikærter på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180°C varmluft i 30-35 minutter til de er sprøde. Rør et par gange undervejs.
- Lad dem køle af og drys over den færdige salat eller suppe.
Noter
Skal det gå lidt hurtigere, kan de krydrede kikærter steges på en pande ved høj varme i 5-7 minutter til de er sprøde.