Cremet og fyldig rissalat, som er færdig på den tid, det tager at koge risen. Rissalaten, med en let krydret dressing og friske grøntsager, udgør nemt et godt aftensmåltid.
Rissalat er en ret, som sagtens kan stå alene uden andet tilbehør. Den er nem at lave, og så kan alle lide ris, kylling og bacon – altså lige bortset fra min knægt, der sidder og sorterer bacon’en fra…
Alternativer
Man kan også udelade kyllingen, og så er der en god salat, som kan bruges som tilbehør til grillmaden.
Retten er egentlig meget alsidig. En lang række grøntsager som forårsløg, asparges, champignon og så videre, passer fint sammen med risen. Kyllingen kan også skiftes ud med lidt røget skinke og hårdkogte æg. Risen kan være alle mulige typer alt efter, hvad jeg har lyst til på dagen og alt efter, hvad der er i skuffen.
Rissalat med kylling og bacon
Ingredienser
- 4 dl ris (parboiled, jasmin, basmati, brune)
- 2 kyllingefilet
- 250 g røget bacon
- 2 hjertesalat
- 1 rødløg
- 2 tomater
- 1 bdt purløg
Dressing
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk hvidvinseddike
- ½ tsk paprika
- ¼ tsk løgpulver
- ¼ tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk cayenne
- ½ tsk spidskommen
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisninger på pakken.
- Steg bacon sprødt og knæk det i mindre stykker.
- Steg kyllingfilet i lidt af baconfedtet og skær fileterne i tern.
- Skær løg i tynde skiver og tomaterne i tern. Skær salaten i strimler. Afkøl den færdige ris under koldt vand.
- Bland dressingen og vend den sammen med risen. Vend forsigtigt bacon, kylling og grøntsager i risen.
- Anret med salat nederst og derefter ris. Pynt med fintklippet purløg.
Opskriften er inspireret af en af mine favorit madbloggere, Julia fra OneKitchenBlog, hvor jeg tit finder inspiration til nye og spændende retter.
Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk