Rissalat med kylling og bacon | 6pm.dk

Rissalat med kylling og bacon

Denne rissalat med kylling og bacon er en af de retter, vi aldrig bliver trætte af herhjemme. Den er både nem at lave og fyldt med smag, hvilket gør den perfekt til travle hverdage – men den er samtidig lækker nok til at imponere gæster.

Salaten består af møre kyllingestykker, sprødt bacon, saftige tomater, rødløg og frisk hjertesalat, alt sammen vendt med luftige ris og en cremet dressing med et krydret twist. Dressingen, lavet af creme fraiche og mayonnaise, får et ekstra pift fra hvidvinseddike, paprika, cayenne og spidskommen, hvilket giver salaten en lækker balance mellem det milde, friske og det let spicy.

Server den som en fyldig frokost, en let aftensmad eller som tilbehør til en større middag – den passer til det hele. Og bonus – den kan laves i god tid og smager næsten endnu bedre dagen efter.

Variationer

Vegetar eller som tilbehør. Man kan også udelade kyllingen, og så er der en god salat, som kan bruges som tilbehør til grillmaden.

Retten er egentlig meget alsidig. En lang række grøntsager som forårsløg, asparges, champignon og så videre, passer fint sammen med risen.

Kyllingen kan også skiftes ud med lidt røget skinke og hårdkogte æg.

Risen kan være alle mulige typer alt efter, hvad jeg har lyst til på dagen og alt efter, hvad der er i skuffen.

Rissalat med kylling og bacon

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl ris (parboiled, jasmin, basmati, brune)
  • 2 kyllingefilet
  • 250 g røget bacon
  • 2 hjertesalat
  • 1 rødløg
  • 2 tomater
  • 1 bdt purløg

Dressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk paprika
  • ¼ tsk løgpulver
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk cayenne
  • ½ tsk spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisninger på pakken.
  • Steg bacon sprødt og knæk det i mindre stykker.
  • Steg kyllingfilet i lidt af baconfedtet og skær fileterne i tern.
  • Skær løg i tynde skiver og tomaterne i tern. Skær salaten i strimler. Afkøl den færdige ris under koldt vand.
  • Bland dressingen og vend den sammen med risen. Vend forsigtigt bacon, kylling og grøntsager i risen.
  • Anret med salat nederst og derefter ris. Pynt med fintklippet purløg.

2 Kommentarer

  1. Charlotte Mie Christiansen

    Meget lækker… Lavede den her til aften. Tilsat lidt ærter også. Fik marinerede grillede udbenede kyllingoverlår til, så undlod kylling fileterne.

    • Christian @6pm

      Tusind tak 😃. Det lyder som en lækker tilføjelse. Jeg er også ret vild med kyllingeoverlår. Der er lidt mere smag i.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.