Cremet risotto med svampe og gorgonzola

Cremetย italiensk risotto, som blot krรฆver ganske fรฅ ingredienser og lidt kรฆrlig omrรธring. Det er imponerende at de meget simple italienske retter, som denne risotto, smager sรฅ godt. I forhold til sรฅ mange andre retter, er derย kun fรฅ ingredienser iย ย denne ret, og vรฆlger man de rigtige, fรฅr man en lรฆkker velsmagende ret pรฅ ganske kort tid.

Server den med godt brรธd til og resten af den italienske hvidvin, sรฅ er det nรฆsten ligesom at sidde i Rom en lun sommeraftenย igen. Jeg elsker det italienske kรธkken, som jeg nok har skrevet et par gange, og en stor del af oplevelsen er nok ogsรฅ billederne fra vores ferier i Toscana og Rom, som disseย italienske retter kalder frem.

Jeg bruger oftest risotto ris, men man kan sagtens erstatte den med (lidt mindre) grรธdris. Til denne opskrift kan man bruge 3 dl grรธdris. To gode opskrifter pรฅ brรธd: den knap sรฅ hurtige og den hurtige. Nรฅr jeg bruger bouillon i maden, er jeg forsigtig med salten, da bouillonen kan vรฆre meget salt i sig selv.

Er man ikke sรฅ meget til gorgonzola er her en andenย god opskriftย med parmesan.

Risotto med svampe og gorgonzola

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl risotto ris
  • 2 spsk smรธr
  • 1/2 lรธg
  • 2 dl tรธr hvidvin
  • 8 dl grรธntsagsbouillon (2 terninger)
  • 200 g blandede svampe (f.eks. brune champignon, shiitake, รธstershatte)
  • 100 g รฆrter
  • 300 g gorgonzola
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • Godt brรธd

Sรฅdan gรธr du

  • Pil og hak lรธget fint. Steg lรธget i 1 spsk smรธr i en gryde, til det bliver klart. Tilsรฆt ris og steg dem i nogle minutter under omrรธring til de ogsรฅ bliver klare.
  • Hรฆld hvidvin pรฅ og lad risene opsuge al vรฆden under omrรธring. Nรฅr vinen nรฆsten er kogt vรฆk, tilsรฆttes varm bouillon lidt efter lidt. Lad risene suge bouillonen til sig gradvist under konstant omrรธring i 20-25 minutter, til risene er nรฆsten mรธre men stadig sprรธde, og konsistensen er cremet.
  • Tilsรฆt รฆrterne de sidste 5 minutter.
  • Skรฆr champignon i kvarte og steg dem pรฅ en tรธr pande indtil al vรฆden er fordampet. Rรธr derefter resten af smรธrret i.
  • Kom smuldret gorgonzola og svampe i risottoen og smag til med salt og peber.

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk

risotto med svampe

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.