I kategorien forretter er denne rejesalatย en af mine absolut foretrukne. Bรฅde fordi den smager rigtig godt og samtidigt lidt specielt pรฅ grund afย snapsen, men ogsรฅ fordi den er ekstremย nem at lave og sรฅ ser rettenย godt ud pรฅ middagsbordet. For os, der er vokset op med den klassiske rejesalat og masser af dressing fra de tusinde รธer, er dette et godt alternativ uden at gรฅ helt i firserstil. Snapsen i rejesalaten er ikke kraftig i smagen, sรฅ derfor passer forretten til langt de fleste hovedretter. Rejesalaten er ogsรฅ flere gange anvendt pรฅ det store frokostbord som et nemt og godt alternativ til rejesalaten fra supermarkedet.
Rejesalat med et twist
Ingredienser
- 1 lille bรฆger creme fraiche 38%
- 1/4 dl dild akvavit eller en anden snaps med smag - f.eks. linieakvavit
- 1 lille finthakket rรธdlรธg
- 1 bdt hakket dild gem lidt til pynt
- 1 bdt grรธnne asparges
- 300 g store rejer
- Salt og friskkvรฆrnet peber
Sรฅdan gรธr du
- Rรธr creme fraiche, akvavit, rรธdlรธg og dild sammen.
- Snit aspargesene lidt pรฅ skrรฅ og vend dem i cremen sammen med de afdryppede rejer.
- Lad rejerne trรฆkke 30 minutter og smag til med salt og peber. Pynt med lidt dild.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk