Jeg har fået en stor stak rabarber fra naboen, og da jeg elsker rabarber, skulle de da bruges til noget. Det blev til en velsmagende og meget nem rabarbermarmelade. Det er jo en af de sjove ting ved madlavningen – mange ting tager faktisk ikke særligt lang tid at lave og det smager bare så meget bedre hjemmelavet.
Da jeg fik en stor stak rabarber rensede jeg dem alle og lagde 400 g til side. Resten, som var klargjort og skåret i tern, pakkede jeg i fryseposer med 400 g i hver. Så er der lynhurtig marmelade en anden god gang. Og ja, naboen fik da også lige et glas rabarbermarmelade.
Jeg bruger ofte syltesukker, fordi det indeholder pektin, som gør syltetøj lidt mere stift. Jeg bruger dog lige så ofte almindelig sukker uden at det går ud over hverken smag eller konsistens. Jeg er stor tilhænger af, at maden også skal se godt ud, og da rabarber i sig selv har en lidt trist farve, er jeg ikke bange for at tilsætte en til to dråber rød frugtfarve.
Rabarbermarmelade med æble og vanilje
Ingredienser
- 400 g rabarber
- 1 æble
- 1 spsk vand
- 1 vaniljestang (eller 1 tsk vanillesukker)
- 1 stjerneanis
- 200 g (sylte)sukker
- Rød frugtfarve
- 1 tsk Atamon
Sådan gør du
- Rens og skær rabarber i tern. Skræl æblet og riv det groft. Bland vaniljekornene med en skefuld sukker.
- Kom rabarber, æble, 1 spsk vand, vanilje, stjerneanis og sukker i en gryde og lad det simre i ca. 45 minutter. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
- Tag stjernanis op og hæld rabarbermarmeladen på et skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl lunkent vand.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk