Smagen af en god traditionel porretærte med skinke er stadig noget af det bedste. Den klassiske ret er nem og hurtig at lave på en hverdag og samtidig smager den rigtig godt.
Opskriften er fra 80’erne, som man kan se, på den fine fotokopi, som vi har slæbt med os gennem utallige flytninger. Selve retten er nok meget ældre, men det er fra de glade 80’ere, at jeg husker retten. Den var jo både billig og nem i en tid, hvor pengene ikke hang på træerne og hvor man med 40 timers arbejdsuger ofte kom lidt sent hjem fra arbejde. Nu har vi lidt mere tid til at kræse for maden, men det laver jo ikke om på, at mange af de gode klassiske retter stadig holder.
Jeg har tilføjet lidt hvidløg og revet ost til retten. Så smager den af lidt mere og ungerne spiser hvad som helst med ost på. Jeg bruger gerne en italiensk prosciutto cotto (kogt skinke), men en god kogt eller røget skinke i skiver passer også godt til retten.
Skal det være endnu nemmere, er jeg ikke bleg for at bruge en færdig tærtebund – selvom det ikke tager mange minutter at banke tærtedejen sammen.
Porretærte med skinke
Ingredienser
- 200 g mel
- 125 g smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk fløde
- lidt koldt vand
Fyld
- 3 porrer
- 1 fed hvidløg
- smør
- 150 skinke
- 4 æg
- 3 dl kaffefløde (eller madfløde)
- Salt og friskkværnet peber
- 50 g Revet ost
Tilbehør
- Blandet grøn salat
Sådan gør du
- Smørret smuldres i melet og dejen samles med æggeblomme og fløde og evt. lidt koldt vand, hvis dejen kan tage det.
- Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Den prikkes og forbages ved 225°C i 10 minutter.
- Hvidløget snittes fint. Porrerne renses, skæres i skiver og ristes møre i smørret sammen med hvidløg.
- Æg, kaffefløde og krydderier piskes sammen. Skinken skæres i strimler og tilsættes sammen med porrerne.
- Fyldet hældes i den forbagte tærtebund og osten drysses over. Tærten bages ca. 20 minutter ved 225°C. Serveres med grøn salat.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk