Sprøde Polenta fritter med et hint af parmesan er den perfekte blanding af cremet polenta, lækkert krydret og stegt til gyldenbrune, sprøde fritter. De er sprøde på ydersiden, mens de bevarer et blødt, cremet indre og så er de nemme at lave. Der er noget ventetid involveret, men “arbejdet” er hurtigt overstået.
Polenta fritter tager de traditionelle pommes frites og løfter dem til et helt nyt niveau. Polenta fritter kan erstatte pommes frites i de fleste sammenhæng. De er faktisk så gode, at det kan være svært at gå tilbage til de traditionelle pommes frites, når det skal være ekstra lækkert til f.eks. et ostebord eller en lækker tapas.
De sprøde fritter er gode for sig selv til en forret eller snack sammen med en lækker dip eller lidt krydret chili aioli. De er også gode som tilbehør til alt fra en saftig burger eller den grillede laks til en grillet culotte eller en lørdagskylling.
Polenta lavet af majsmel
Polenta er majsgrød, som er lavet enten på groft majsmel, også kaldet majsgryn, eller fintmalet majsmel. Jeg har brugt begge dele med godt resultat, så der er frit valg til disse polenta fritter.
Når grøden er lavet, kan den enten spises som den er eller afkøles og skæres i alle mulige former, som kan steges på panden, frituresteges eller bages i ovnen.
Polentaen kan krydres med alt fra bouillon og hvidvin til alle typer krydderurter. Specielt de “italienske” krydderurter som oregano, timian og basilikum er gode til stegt polenta. I denne opskrift har jeg brugt parmesan for at tilføre lidt umami.
Så tag dit forklæde på og gør dig klar til at nyde en lækker omgang polenta fritter – det er tid til til god mad!
Sprøde Polenta Fritter
Ingredienser
- 7½ dl hønsebouillon
- 1 tsk fint salt
- 200 g majsgryn/majsmel
- 20 g revet parmesan (1 dl)
- 3 spsk olivenolie
Drys
- 1 tsk groft salt
- 2 spsk Parmesan
- 2 spsk friske krydderurter (oregano og timian) (2 tsk hvis der bruges tørrede krydderier)
Sådan gør du
- Bring bouillon i kog og drys majsgryn i under omrøring. Skru ned for varmen til svag varme og lad det koge i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring til det er en tyk grød med jævn konsistens. Rør revet parmesan og salt i majsgrøden.
- Spred grøden jævnt ud på bagepapir i en 20 cm form eller i en sandkageform og sæt den til afkøling i mindst en time (den kan også laves dagen før).
- Skær den afkølede majsgrød i pommes frites størrelse på ca 2 x 2 cm og ca 7-10 cm lange.
- Bland de udskårne frites med olivenolie of drys med parmesan og salt og evt. lidt hakkede krydderier.
- Bag fritterne på en bageplade ved 225°C i 30 minutter til de er sprøde.
Noter
Prøv også den lækre polenta, som er stegt på panden i stedet for. Også nemt og lækkert!