Pizzasauce | 6pm.dk

Pizzasauce

Pizzasaucen er hjørnestenen i en god italiensk pizza. Når den er på plads, så er det nemt at lave en perfekt pizza, der både smager godt og samtidig er sprød og lækker.

Tre udgaver: hurtig, hurtigere, hurtigst

Her er 3 forskellige opskrifter på tomatsauce til pizza med:
1. Friske Tomater (40 min),
2. Tomater på Dåse (10 min) eller
3. Tomatpuré (1 min).
Så er der frit valg afhængigt af, hvor meget tid der er til at lave pizzasaucen.

Friske tomater | 6pm.dk

1. Pizzasauce på friske tomater – 40 minutter

Denne “langsomme” opskrift på pizzasauce kunne være nedarvet gennem mange generationer fra den italienske side af min familie. Jeg tror dog desværre ikke, at der er en italiensk side, selvom denne pizzasauce er voldsomt god.

I øvrigt er den ikke så langsom endda. På 40 minutter, mens dejen alligevel hæver, har jeg den lækreste hjemmelavede tomatsauce. Og hvis jeg har været heldig at finde nogle smagfulde tomater, så behøver man næsten ikke mere på sin pizza udover lidt mozzarella og frisk basilikum (Pizza Margherita).

Ingredienser til en pizzasauce | 6pm.dk

Pizzasauce på friske tomater

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 pizzaer

Ingredienser

  • 500 g Cocktailtomater* med stilk
  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 kviste rosmarin
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne og læg dem i en gryde uden at fjerne stilken. Tilsæt løg og hvidløg skåret i grove stykker.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog tomaterne i 25 minutter under låg.
  • Fjern rosmarin og tomatstilk.
  • Lad tomatsaucen koge i ca 15 minutter uden låg ved god varme, så noget af væsken fordamper**.
  • Blend tomatsaucen og brug den med det samme eller kom den på et skoldet glas.

Noter

* Man kan faktisk godt tillade sig at bruge 1 dåse gode flåede tomater i stedet. Den skal muligvis koge lidt længere før den har den gode konsistens.  
** Læg evt. en smule på en tallerken og fordel den let med en spiseske. Holder saucen formen, er den ikke for tynd.

2. Pizzasauce på tomater på dåse – 10 minutter

Den hurtige opskrift er lavet på gode dåsetomater og skal ikke ikke koges, men blot blendes og krydres med diverse krydderier. Tørrede krydderier skal ikke blendes med, da de bliver lidt kedelige af det. De kommes i stedet på bagefter.

Pizzasauce på tomater på dåse

Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 pizzaer

Ingredienser

  • 1 ds flåede tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk vineddike
  • salt og peber
  • 4 tsk italiensk krydderi eller basilikum og oregano i lige dele

Sådan gør du

  • Tag tomaterne fra dåsen med flåede tomater og blend sammen med olivenolie, vineddike og salt og peber. Spæd op med den resterende væske fra dåserne indtil konsistensen er perfekt**.
  • Fordel på pizzabunden og krydr med italiensk krydderi*.

Noter

* Her er opskriften på nem italiensk krydderi
** Læg evt. en smule på en tallerken og fordel den let med en spiseske. Holder saucen formen, er den ikke for tynd.
Pizzasauce på en skinkepizza | 6pm.dk

3. Pizzasauce på tomatpuré – 1 minut

Den ultrahurtige udgave. Så bliver det ikke nemmere eller hurtigere. Tomatpuré og lidt krydderier. Desværre må jeg også konstatere, at dette er ungernes favorit pizzasauce… De skal nok en dag lære at elske en god tomat, der smager af sommer og sol og Italien.

Pizzasauce på tomatpuré

Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 1 minute
Antal 4 pizzaer

Ingredienser

  • Tomatpuré (ikke koncentreret)
  • 4 tsk italiensk krydderi eller oregano

Sådan gør du

  • Fordel tomatpuré på en pizza og drys med krydderi.

Noter

* Her er opskriften på nem italiensk krydderi
Pizzasauce på tomatpure  | 6pm.dk

2 Kommentarer

  1. Kan man jævne din hjemmelavede pizzasivs hvis den er blevet for tynd

    • Christian @6pm

      Hej. Jeg plejer at lade den koge lidt længere, til den har den rigtige konsistens. Typisk er 5-10 minutter nok, men det afhænger selvfølgelig af mængden af vand i tomaterne. Hvis tiden ikke er til det kunne du prøve at jævne den med en håndfuld revet parmesan.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.