Pizzasaucen er hjørnestenen i en god italiensk pizza. Når den er på plads, så er det nemt at lave en perfekt pizza, der både smager godt og samtidig er sprød og lækker.
Tre udgaver: hurtig, hurtigere, hurtigst
Her er 3 forskellige opskrifter på tomatsauce til pizza med:
1. Friske Tomater (40 min),
2. Tomater på Dåse (10 min) eller
3. Tomatpuré (1 min).
Så er der frit valg afhængigt af, hvor meget tid der er til at lave pizzasaucen.
1. Pizzasauce på friske tomater – 40 minutter
Denne “langsomme” opskrift på pizzasauce kunne være nedarvet gennem mange generationer fra den italienske side af min familie. Jeg tror dog desværre ikke, at der er en italiensk side, selvom denne pizzasauce er voldsomt god.
I øvrigt er den ikke så langsom endda. På 40 minutter, mens dejen alligevel hæver, har jeg den lækreste hjemmelavede tomatsauce. Og hvis jeg har været heldig at finde nogle smagfulde tomater, så behøver man næsten ikke mere på sin pizza udover lidt mozzarella og frisk basilikum (Pizza Margherita).
Pizzasauce på friske tomater
Ingredienser
- 500 g Cocktailtomater* med stilk
- ½ rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld basilikum
- 2 kviste rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og læg dem i en gryde uden at fjerne stilken. Tilsæt løg og hvidløg skåret i grove stykker.
- Tilsæt resten af ingredienserne og kog tomaterne i 25 minutter under låg.
- Fjern rosmarin og tomatstilk.
- Lad tomatsaucen koge i ca 15 minutter uden låg ved god varme, så noget af væsken fordamper**.
- Blend tomatsaucen og brug den med det samme eller kom den på et skoldet glas.
Noter
2. Pizzasauce på tomater på dåse – 10 minutter
Den hurtige opskrift er lavet på gode dåsetomater og skal ikke ikke koges, men blot blendes og krydres med diverse krydderier. Tørrede krydderier skal ikke blendes med, da de bliver lidt kedelige af det. De kommes i stedet på bagefter.
Pizzasauce på tomater på dåse
Ingredienser
- 1 ds flåede tomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk vineddike
- salt og peber
- 4 tsk italiensk krydderi eller basilikum og oregano i lige dele
Sådan gør du
- Tag tomaterne fra dåsen med flåede tomater og blend sammen med olivenolie, vineddike og salt og peber. Spæd op med den resterende væske fra dåserne indtil konsistensen er perfekt**.
- Fordel på pizzabunden og krydr med italiensk krydderi*.
Noter
3. Pizzasauce på tomatpuré – 1 minut
Den ultrahurtige udgave. Så bliver det ikke nemmere eller hurtigere. Tomatpuré og lidt krydderier. Desværre må jeg også konstatere, at dette er ungernes favorit pizzasauce… De skal nok en dag lære at elske en god tomat, der smager af sommer og sol og Italien.
Pizzasauce på tomatpuré
Ingredienser
- Tomatpuré (ikke koncentreret)
- 4 tsk italiensk krydderi eller oregano
Sådan gør du
- Fordel tomatpuré på en pizza og drys med krydderi.
Kan man jævne din hjemmelavede pizzasivs hvis den er blevet for tynd
Hej. Jeg plejer at lade den koge lidt længere, til den har den rigtige konsistens. Typisk er 5-10 minutter nok, men det afhænger selvfølgelig af mængden af vand i tomaterne. Hvis tiden ikke er til det kunne du prøve at jævne den med en håndfuld revet parmesan.