Pasta med chorizo og krydret tomatsauce | 6pm.dk

Pasta med Chorizo og Krydret Tomatsauce

Nemt, hurtigt og lรฆkkert. Italiensk Pasta Rigatoni med et strejf af spansk krydderi. Retten er klar pรฅ under 30 minutter.

Jeg elsker alt italiensk mad: det er simpelt og godt. Fรฅ gode rรฅvarer sat sammen sรฅ det ser godt ud og smager lige sรฅ godt. Her er retten krydret med chorizo, som ogsรฅ er en virkelig god krydret pรธlse, som jeg bruger mere og mere. Retten kunne ogsรฅ laves med en krydret Salsiccia eller Ventricina, men de er ikke sรฅ nemme at fรฅ fat i; og chorizoen har bare den rette smag og stรธrrelse til en pastaret.

Variationer

Som de fleste pastaretter er der masser af muligheder for at rette det hele lidt til. Prรธv for eksempel med en peberfrugt i tyndes strimler eller kvarte champignon. Lidt persille i stedet for oregano og basilikum gรธr retten lidt mere hjemlig, men stadig med en god smag.

Jeg kan ogsรฅ godt lide at bruge en tsk Gastrik i tomatsaucen, men en tsk vineddike kan ogsรฅ give retten et ekstra pift.

Og er man til en lidt mere cremet tomatsauce, kan man jo godt komme en dl (mad)flรธde i retten.

Pasta med chorizo og krydret tomatsauce | 6pm.dk

Lidt om flรฅede tomater

Alle har deres kรฆpheste, og en af mine, sรฅdan rent madlavningsmรฆssigt, er flรฅede tomater. Jeg kรธber altid hele flรฅede tomater, for jeg har en fornemmelse af, at det er bedre tomater. I en dรฅse hakkede tomater finder man ofte rigtig mange toppe, flere end der kan vรฆre tomater i dรฅsen. sรฅ jeg gรฆtter pรฅ, at her bruges alle tomater; ogsรฅ anden sortering. Sรฅ hellere hakke dem selv pรฅ skรฆrebrรฆttet. Det tager kun et minut ekstra.

Lidt om parmesan

Ricotta vs Parmesan vs Grana Padano: hvad er forskellen udover prisen? Jeg bruger Grana Padano i stor stil, men Parmesan kan smage en smule bedre/kraftigere (og er ogsรฅ lidt dyrere). Ricotta har en lidt anden smag og struktur, men kan erstatte eller erstattes af de to andre typer uden problemer.

Pasta med Chorizo og krydret tomatsauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lรธg
  • 2 fed hvidlรธg
  • 1 chorizo* (150-200 g)
  • 4 gulerรธdder
  • 2 tsk italiensk krydderi** eller tรธrret oregano
  • 1/2 tsk chiliflager, efter smag og behag (eller 1/2 chili, hakket fint)
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • 1 dl rรธdvin eller hvidvin (kan erstattes af bouillon)
  • 1 dl grรธntsagsbouillon
  • 2 ds flรฅede tomater
  • 400 g Rigatono (eller anden penne pasta)
  • 1/2 dl vand fra pastaen
  • Parmesan
  • 1 hรฅndfuld frisk basilikum

Sรฅdan gรธr du

  • Hak lรธg og hvidlรธg fint og steg dem 2 minutter i olivenolie.
  • Skรฆr chorizo i skiver og steg dem sammen med lรธgene, til de har fรฅet en smule farve.
  • Riv gulerรธdder og kom dem sammen med chorizo og steg et par minutter. Tilsรฆt italiensk krydderi, chiliflager og salt og peber.
  • Kom vinen ved og lad den koge ind til det halve. Tilsรฆt grรธntsagsbouillon sammen med hakkede flรฅede tomater (hak dem pรฅ et skรฆrebrรฆt). Lad retten simre mens pastaen koger.
  • Kog pasta som anvist pรฅ pakken. Gem 1/2 dl af pastavandet, som bruges til at spรฆde tomatsaucen op med, til den har den rette konsistens.
  • Kom den kogte pasta sammen med tomatsaucen og vend det godt. Pynt med revet parmesan og frisk basilikum.

Noter

* Er Chorizo lavet med naturtarm, er det ikke nรธdvendigt at fjerne “skindet”, inden den steges.
** Se nem opskrift pรฅ hjemmelavet italiensk krydderi her.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.