Kylling paneret med grรฆsk yoghurt og panko sammen med chorizo. Tilsat alt for meget revet ost og en lรฆkker italiensk krydret tomatsauce pรฅ cherrytomater. Det er opskriften pรฅ en ny livret!
Panko paneret kylling
Kyllingen er paneret med grรฆsk yoghurt og panko tilsat parmesan. Yoghurten er med til at sikre, at kyllingen er saftig indvendig og sprรธd udenpรฅ. Hvis man ikke har brugt panko fรธr, sรฅ er det nu, det skal prรธves. Panko er rasp, men lavet pรฅ lidt stรธrre brรธdkrummer. Lidt ligesom forskellen pรฅ flagesalt og groft salt. Det giver en sprรธd overflade. Rasp kan ogsรฅ bruges, men det giver en lidt mere bastant overflade. Panko er ogsรฅ godt til friture, og nรฅr man steger disse kyllingefileter, sรฅ skal der er ogsรฅ bruges rigeligt med fedtstof. Jeg bruger lige store dele af olivenolie og smรธr, men ren raps- eller solsikkeolie kan ogsรฅ sagtens bruges.
Krydret sauce
Chorizoen giver en god krydret smag, som er perfekt sammen med kylling. Alternativt kan pepperoni ogsรฅ bruges. Saucen er ogsรฅ godt krydret, nรฅr jeg laver den. Sรฅ gรฅr den fint i hak med den krydrede chorizo. Jeg bruger bรฅde lidt chili og rรธget paprika, og her skal man passe pรฅ, sรฅ saucen ikke bliver for stรฆrk, men blot har lidt bid. Jeg starter ud med et lille drys chiliflager og smager sรฅ til, nรฅr saucen er ved at vรฆre fรฆrdig. Sรฅ er det nemmere at justere.
Kalorielet
Den her ret er pรฅ ingen mรฅder kalorielet. Skal den gรธres lidt “sundere” kan brรธdet eller pastaen udelades og revet ost kan reduceres i bรฅde mรฆngde og fedtprocent. Paneringen vil suge en del fedtstof til sig, men her er raps- eller solsikkeolie det lidt sundere alternativ. Men nogle gange mรฅ man ogsรฅ forkรฆle sig selv lidt. Sรฅ bliver lรธbeturen blot lidt lรฆngere i morgen…
Paneret kylling chorizo med tomatsauce
Ingredienser
- 100 g grรฆsk yoghurt 10%
- 100 g Panko brรธdkrummer
- 100 g parmesan
- 4 kyllingefileter
- Salt og Peber
- 200 g revet mozzarella
- Frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- 30 g smรธr
- 2 fed hvidlรธg
- 2 tsk tรธrret oregano
- ยฝ tsk chiliflager
- 1 tsk rรธget paprika
- 2 spsk konc. tomatpure
- 2 dl hรธnsebouillon
- 350 g cherrytomater
- 100 g chorizo
- 400 g pasta penne
- Italienske flutes
Sรฅdan gรธr du
- Skรฆr kylling halvt igennem pรฅ den lange led og kom lidt revet ost og 3-4 blade basilikum i. Luk den med en kรธdkรฅl.
- Fileterne paneres fรธrst i grรฆsk yoghurt og derefter i panko blandet med revet parmesan og salt og peber.
- Steg dem i 10 min pรฅ hver side og vend nogle gange, sรฅ paneringen ikke branker. Kom lidt ekstra fedtstof pรฅ fรธrste gang de vendes. Lรฆg fileterne til side og drys med lidt salt.
- Steg fintsnittet hvidlรธg i lidt olie sammen med oregano, chili og rรธget paprika indtil det dufter. Tilsรฆt tomatpure, vand, bouillon terning og cherrytomater og steg videre i ca 5 minutter til tomater sprรฆkker.
- Kom tomatsaucen i et ovnfast fad og kom kyllingen over. Fordel resten af den revne mozzarella omkring kyllingen sammen med chorizo i skiver.
- Bag retten ved 225 grader varmluft i 15 minutter til kyllingen er gennemstegt.
- Kog pasta efter anvisninger pรฅ pakken og varm de italienske flutes i ovnen.
- Pynt med frisk basilikum og server med pasta og flutes til.