Er der noget, der er sikkert i verden, så er det, at morfar laver pandekager, når børnebørnene er på besøg. Han laver nogle af de bedste pandekager overhovedet og det betyder, at opskriften er ret driftssikker. Opskriften er ikke en gammel familie-hemmelighed, men derimod fra en god gammel Mickey’s kogebog opskrift på “Pandekager fra eventyrland”. Den er nem og den virker hver gang. Morfar har justeret opskriften en smule, så lidt personlig er den alligevel.
Der er også en lille sjov side-historie med Mickey’s kogebog: Jeg fik for mange år siden en opskrift på de mest simple og mest lækre amerikanske pandekager af en kollega, som havde fået den af en anden kollega, som havde været i USA i mange år. Jeg var ret sikker på, at det var en ældgammel hemmelig amerikansk opskrift, som jeg havde fået fingre i – indtil jeg for nylig kiggede på side 41 i Mickeybogen og så opskriften på “Mickeys søndagspandekager”. Men det laver ikke om på, at opskriften er super nem og lækker, så den kommer også her på et tidspunkt.
Morfars pandekager
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 2 dl mel (eller 120 g)
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 æg
- 2 spsk smør (eller 30 g)
Sådan gør du
- Hæld halvdelen af mælken i en skål. Drys mel, salt og sukker i. Pisk til det er jævnt.
- Smelt smør ved lav varme på pandekagepanden (der står i bogen, at "det skal være den mindste din mor har"). Smørret skal ikke boble.
- Pisk æggene i og tilsæt resten af mælken sammen med smør.
- Hæld et tyndt lag dej på den varme pande og drej rundt, så den er jævnt fordelt. Det er ikke nødvendigt med smør på panden. Når undersiden er lysebrun vendes pandekagen og steges på den anden side.
- Pandekagerne lægges på en tallerken med en dyb tallerken henover, så de holder sig varme - og så de overlever indtil de skal spises.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk