Morfars pandekager

Er der noget, der er sikkert i verden, sÃ¥ er det, at morfar laver pandekager, nÃ¥r børnebørnene er pÃ¥ besøg. Han laver nogle af de bedste pandekager overhovedet og det betyder, at opskriften er ret driftssikker. Opskriften er ikke en gammel familie-hemmelighed, men derimod fra en god gammel Mickey’s kogebog opskrift pÃ¥ “Pandekager fra eventyrland”. Den er nem og den virker hver gang. Morfar har justeret opskriften en smule, sÃ¥ lidt personlig er den alligevel.

Der er også en lille sjov side-historie med Mickey’s kogebog: Jeg fik for mange Ã¥r siden en opskrift pÃ¥ de mest simple og mest lækre amerikanske pandekager af en kollega, som havde fÃ¥et den af en anden kollega, som havde været i USA i mange Ã¥r. Jeg var ret sikker pÃ¥, at det var en ældgammel hemmelig amerikansk opskrift, som jeg havde fÃ¥et fingre i – indtil jeg for nylig kiggede pÃ¥ side 41 i Mickeybogen og sÃ¥ opskriften pÃ¥ “Mickeys søndagspandekager”. Men det laver ikke om pÃ¥, at opskriften er super nem og lækker, sÃ¥ den kommer ogsÃ¥ her pÃ¥ et tidspunkt.

Morfars pandekager

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Servings 10 pandekager

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 2 dl mel (eller 120 g)
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk smør (eller 30 g)

Sådan gør du

  • Hæld halvdelen af mælken i en skÃ¥l. Drys mel, salt og sukker i. Pisk til det er jævnt. 
  • Smelt smør ved lav varme pÃ¥ pandekagepanden (der stÃ¥r i bogen, at "det skal være den mindste din mor har"). Smørret skal ikke boble.
  • Pisk æggene i og tilsæt resten af mælken sammen med smør.
  • Hæld et tyndt lag dej pÃ¥ den varme pande og drej rundt, sÃ¥ den er jævnt fordelt. Det er ikke nødvendigt med smør pÃ¥ panden. NÃ¥r undersiden er lysebrun vendes pandekagen og steges pÃ¥ den anden side.
  • Pandekagerne lægges pÃ¥ en tallerken med en dyb tallerken henover, sÃ¥ de holder sig varme - og sÃ¥ de overlever indtil de skal spises.

Noter

Pandekagerne kan spises, som de er, hvis man er hurtig til at fange dem direkte fra panden.
Men ellers er sukker og marmelade, puddersukker eller ahornsirup meget populært herhjemme.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.