Burger med laks i speltbolle

Lakseburger med gulerodssalat

Lakseburger er en virkelig god mรฅde at fรฅ fisk pรฅ. Burgeren har en frisk creme med syltede agurker serveret i en hjemmebagt bolle. Nemt, hurtigt og meget lรฆkkert.

Vi forsรธger at fรฅ en fisk ind i menuen mindst en gang hver uge. Men jeg mรฅ indrรธmme, at der ikke er mange fisk, der slรฅr en god laksefilet. Vi har prรธvet med alle mulige andre slags fisk, og selvom de smager meget godt – eller tilbehรธret gรธr, sรฅ ender bรฅde os og bรธrnene pรฅ laks igen og igen. Den eneste afvigelse er den hjemmelavede Fish & Chips og hjemmelavede fiskefileter, som ogsรฅ ryger meget godt ned.

Men alle kan lide burger og lidt under halvdelen af vores tre bรธrn kan lide laks. Sรฅ vores ugentlige fiskedag har fรฅet en ny god ret i repertoiret.

Denne gang var der hjemmelavede spelt-burgerboller til, og selvom jeg nogen gange er doven og bruger en pakke kรธbte boller, sรฅ smager det altsรฅ bare bedre med frisk hjemmebag.

Opskriften pรฅ dressingen er inspireret af gocook.dk, som er en rigtig god hjemmeside til at finde “bรธrne-venlige” opskrifter. Bรฅde bรธrne-venlige i form af smag, men ogsรฅ sรฅ de kan vรฆre med til at lave mad.

 

Lakseburger med gulerodssalat

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 spsk creme fraiche 18%
  • 5 spsk mayonnaise
  • 5 spsk dijon sennep
  • 1 tsk citronsaft
  • 10 syltede agurker
  • Salt og friskkvรฆrnet peber*
  • 1/2 iceberg salat
  • Olivenolie
  • 4 laksefileter
  • 4 burgerboller

Gulerodssalat

  • 1 kg gulerรธdder
  • 1 citron
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 spsk sojasauce

Sรฅdan gรธr du

  • Rist solsikkekerner pรฅ en tรธr pande og tilsรฆt sojasaucen nรฅr de begynder at fรฅ farve. Rรธr godt rundt og lad dem kรธle af. 
  • Skrรฆl og riv gulerรธdderne og bland med saften fra en citron. Bland de ristede solsikkekerner i. 
  • Skรฆr agurkerne i skiver og bland dem med creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og citronsaft.
  • Tรธr laksefileterne og smรธr dem i et tyndt lag olie. Steg dem ved god varme og start med skindsiden nedad. Nรฅr de er nรฆsten gennemstegte krydres de med salt og peber og vendes i nogle fรฅ minutter, til de er gennemstegte. Fjern skindet fra laksen
  • Byg en burger af burgerbolle, salat, dressing og laks og server med frisk gulerodssalat.

Noter

*Jeg bruger en rigtig god citronpeber, som passer perfekt til fisk. Hvis man ikke har sรฅden en, kan man drysse en smule citronsaft eller en smule revet citronskal pรฅ laksen sammen med salt og peber.
ย 

 

Brug denne opskrift pรฅ lรฆkre boller til burgerenBurgerboller

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅย Instagramย med #6pm_dk

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.