Ovnbagt Laks med Ratatouille og Safranyoghurt | 6pm.dk

Laks med ratatouille og safranyoghurt

En farverig og smagfuld ret, der kombinerer saftig, ovnbagt laks med en klassisk ratatouille af aubergine, squash, rรธd peber og lรธg โ€“ alt bagt til perfektion for at fremhรฆve de naturlige, sรธde og intense smagsnuancer. Retten serveres med en cremet safran-yoghurt, der tilfรธrer et hint af luksuriรธs varme og binder det hele sammen. Perfekt til en sund og lรฆkker middag.

Laks med ratatouille og safranyoghurt

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet
  • Salt og friskkvรฆrnet peber

Ratatouille

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rรธd peberfrugt
  • 1 lรธg
  • 3 fed hvidlรธg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 ยผ ds hakkede tomater (ca. 500 g)
  • 1 spsk tomatpurรฉ
  • 1 tsk flydende honning
  • ยฝ tsk stรธdt spidskommen
  • 2 dl kogte hvide bรธnner
  • Salt og friskkvรฆrnet peber

Safranyoghurt*

  • 1 ยฝ dl grรฆsk yoghurt 10 %
  • ยฝ dl mayonnaise
  • ยฝ brev safran (0,25 g)
  • Salt

Sรฅdan gรธr du

  • Tรฆnd oven pร  200โ„ƒ.
  • Lรฆg laksen med skindsiden opad i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i 15-20 minutter. Tag laksen ud, og fjern skindet, mens den er varm. Krydr med salt og peber.
  • Skรฆr aubergine, squash og peberfrugt i tern. Snit lรธg og hvidlรธg fint.
  • Steg grรธntsagerne i olie pรฅ en pande sammen med hvidlรธg i 5 minutter, til de er blรธde men ikke har taget farve. Kom hakkede tomater, tomatpurรฉ, honning og krydderier i og lad det smรฅsimre i ca. 10 minutter. Kom bรธnnerne i og varm dem op. Smag til med salt og peber.
  • Bland alle ingredienserne til safranyoghurten, og smag den til med salt.
  • Server laksen med ratatouillen og yoghurtsaucen.

Noter

* Hvis man ikke er sรฅ meget til safran, sรฅ passer denne creme fraiche dressing ogsรฅ rigtig godt til.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.