En farverig og smagfuld ret, der kombinerer saftig, ovnbagt laks med en klassisk ratatouille af aubergine, squash, rรธd peber og lรธg โ alt bagt til perfektion for at fremhรฆve de naturlige, sรธde og intense smagsnuancer. Retten serveres med en cremet safran-yoghurt, der tilfรธrer et hint af luksuriรธs varme og binder det hele sammen. Perfekt til en sund og lรฆkker middag.
Laks med ratatouille og safranyoghurt
Antal 4 personer
Ingredienser
- 4 stk laksefilet
- Salt og friskkvรฆrnet peber
Ratatouille
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 rรธd peberfrugt
- 1 lรธg
- 3 fed hvidlรธg
- 3 spsk olivenolie
- 1 ยผ ds hakkede tomater (ca. 500 g)
- 1 spsk tomatpurรฉ
- 1 tsk flydende honning
- ยฝ tsk stรธdt spidskommen
- 2 dl kogte hvide bรธnner
- Salt og friskkvรฆrnet peber
Safranyoghurt*
- 1 ยฝ dl grรฆsk yoghurt 10 %
- ยฝ dl mayonnaise
- ยฝ brev safran (0,25 g)
- Salt
Sรฅdan gรธr du
- Tรฆnd oven pร 200โ.
- Lรฆg laksen med skindsiden opad i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i 15-20 minutter. Tag laksen ud, og fjern skindet, mens den er varm. Krydr med salt og peber.
- Skรฆr aubergine, squash og peberfrugt i tern. Snit lรธg og hvidlรธg fint.
- Steg grรธntsagerne i olie pรฅ en pande sammen med hvidlรธg i 5 minutter, til de er blรธde men ikke har taget farve. Kom hakkede tomater, tomatpurรฉ, honning og krydderier i og lad det smรฅsimre i ca. 10 minutter. Kom bรธnnerne i og varm dem op. Smag til med salt og peber.
- Bland alle ingredienserne til safranyoghurten, og smag den til med salt.
- Server laksen med ratatouillen og yoghurtsaucen.
Noter
* Hvis man ikke er sรฅ meget til safran, sรฅ passer denne creme fraiche dressing ogsรฅ rigtig godt til.