Laks er den absolutte favoritfisk herhjemme. Ikke at alle kan lide den lige meget, men det er den eneste, som alle kan lide. Når det kombineres med en ikke alt for stærk rød karry, masser af grønt og lækkert hjemmebagt naanbrød er retten perfekt. Når det er grillsæson skal laksen grilles. Så smager det hele bare en smule bedre.
Grillet laks og sprøde grøntsager i rød karry med Naan
Ingredienser
- 4 stk laksefilet
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 2 gulerødder
- 1 rød peber
- 1 bdt forårsløg
- 1 squash
- Sukkerærter
- Grønne asparges
- 50 g rød karrypasta
- Lidt olie til stegning
- 1 lime
- 1 tsk sukker
- 1 ds Kokosmælk (400 ml)
- 2 dl ris
- 1 tsk salt
- 3 dl vand
- Toppe fra forårsløgene
- Naan brød
Sådan gør du
- Bag naanbrød.
- Kog 3 dl vand. Tilsæt salt og ris og lad det koge ved svag varme i 12 min og herefter hvile i 12 min.
- Steg rød karrypasta et minut i lidt olie i en gryde. Tilsæt kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt saften fra en lime og sukker og lad saucen småkoge.
- Tør laksefileterne og smør dem i et tyndt lag olie. Grill dem ved god varme og start med skindsiden nedad. Når de er næsten gennemstegte krydres de med salt og peber og vendes i nogle få minutter, til de er gennemstegte. Skær laksen i mindre bidder og læg den til side under lidt staniol.
- Snit gulerødder i tynde stave, rød peber og squash i strimler, forårsløg og grønne asparges i skrå stykker på ca. 3 cm. Gem toppen af forårsløgene til pynt. Steg alle grøntsagerne i en wok eller sauterpande 3-4 min ved mellem varme, så de ikke brankes, men bliver sprøde.
- Serveres i en skål med ris, sprøde grøntsager, laks og lidt sauce pyntet med toppe fra forårsløgene. Server friskbagt Naan til.
Noter
Man kan også lave samme ret med kylling. Så er den lidt mere spiselige, hvis man ikke er så glad for fisk.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk