En lรฆkkerย og super nem ret med laks, som klarer sig selv i ovnen. Laksย med friske asparges, tomater, oliven og parmesan er en virkelig god og smagfuld sammensรฆtning. Serveres den med frisk pasta og et glas kold italiensk hvidvin er det nรฆsten som at sidde i Italien.
Laks er den foretrukne fisk herhjemme. Selv bรธrnene er begyndt at kunne lide den. Uanset om den er stegt, grillet eller ovnbagt, er det et fantastisk stykke kรธd, som har udkonkurreretย de andre fisk – i hvert fald herhjemme.
Jeg havde lidt citrongrรฆs i overskud fra kyllingeburgeren. Det hakkede jeg fint og dryssede over fisken. Man kan naturligvis ogsรฅ dryppe lidt citron over. Jeg syntes, der skal lidt citron til laksen. Det giver en god friskhed i smagen.
Laks i fad med asparges og tomater
Ingredienser
- 600 g laksefilet
- 1 bdt grรธnne asparges
- 1 bk cherrytomater (gerne pรฅ stilk)
- Oliven
- 2 fed hvidlรธg
- 1 stilk citrongrรฆs (eller saft fra 1/2 citron)
- Olivenolie
- 25 g parmesan
- Groft salt og friskkvรฆrnet peber
- Pasta Tagliatelle
Sรฅdan gรธr du
- Knรฆk de trรฆede ender af aspargeserne.
- Lรฆg laksen i et ovnfast fad og lรฆg asparges, tomater og oliven ved laksen. Dryp med olivenolie.
- Snit hvidlรธg og citrongrรฆs fint og drys over laksen.
- Bag laksen i ovnen ved 200ยฐC i 20 minutter.
- Kog pastaen efter anvisninger.
- Tag laksen ud af ovnen og drys med groft flagesalt og lidt friskrevet parmesan. Slut af med et drys friskkvรฆrnet peber.
Noter
Tip.
Hvis man brรฆkker den nederste del af de friske asparges af med fingrene, vil aspargesen knรฆkke dรฉr, hvor den trรฆede del ender. Sรฅ undgรฅr man at smide for meget ud.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅย Instagramย med #6pm_dk
Skรธn opskrift, i aften vil jeg lave den med hvide asparges , glรฆder mig !
Lyder som en rigtig god ide. Hvide asparges er virkelig gode, hvis man er heldig at fรฅ dem nu, hvor de er i sรฆson ?