Dette er en lรฆkker og fyldig salat, som udover grillet kylling og sprรธd kalkunbacon, har en virkelig god chili-, hvidlรธg- og rรธdlรธgs-olivenoliedressing.
Jeg solgte egentlig opskriften herhjemme som “Bรธnnesalat med kylling”. Det var ikke nogen succes, fรธr de sรฅ den lรฆkre salat. Sรฅ for fremtiden hedder den “Kyllingesalat med bacon og noget”.
Det er normalt ikke alle i familien, der er lige vilde med chili og ovnbagte tomater, men i netop denne salat, passer det perfekt.
Dressing
Det er lang tid siden, jeg har fรฅet sรฅ lรฆkker en dressing. Hvem skulle have troet, at lidt chili, hvidlรธg og rรธdlรธg, der simrer i olivenolie, skulle udgรธre en god dressing til kylling og bacon. Det skal simpelthen prรธves.
Chilien mรฅ man selv styre. Jeg bruger nogle ret stรฆrke chili, som blot steger med, og sรฅ tages de op inden servering. Det giver rigelig styrke i dressingen til hele familien. Men der er ikke noget i vejen for at hakke chilien fint og lad den stege med hele vejen ???.
Der bruges i รธvrigt en hel del olivenolie bรฅde til stegning og dressing, men det gรธr kun noget godt for salaten.
Smilende รฆg og beans
Al den gode fylde i salaten kommer fra de smilende รฆg, som efter 7 min stadig er lรฆkre blรธde i midten. Er man mere til helt hรฅrdkogte รฆg, tager det 10 minutter.
Bรธnnerne er ogsรฅ en god kilde til fylde og protein. Jeg har brugt store butterbeans, men stort set alle slags bรธnner kan bruges. Prรธv f.eks. med Cannellini eller Kidneybeans .
Kyllingesalat med kalkunbacon, butterbeans og ovnbagte tomater
Ingredienser
- 400 g cherrytomater
- Olivenolie
- 2 rรธdlรธg
- 2 fed hvidlรธg
- 1 chili
- 4 รฆg
- 1 pk kalkunbacon
- 400 g kyllingefilet
- 1 ps babysalat *
- 1 ps feldsalat
- ยฝ dl frisk oregano
- 150 g hvide bรธnner (drรฆnet vรฆgt)
- Godt brรธd eller rugkiks
Sรฅdan gรธr du
- Skรฆr cherrytomater i halve og lรฆg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie og salt. Kom fadet i en kold ovn og tรฆnd ovnen pรฅ 150ยฐC varmluft. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, til de begynder at tage farve.
- Skรฆr rรธdlรธg og hvidlรธg i skiver. Skรฆr toppen af en chili og halver den. Kom det hele i en gryde og dรฆk lรธgene lige prรฆcis med olivenolie. Lad dem simre i 20 minutter ved svag varme, uden at de tager farve. Tag chili ud inden servering.
- Kog รฆggene i 7 minutter og kรธl dem straks i iskoldt vand.
- Steg kalkunbacon sprรธdt i lidt olivenolie og lรฆg dem pรฅ et stykke kรธkkenrulle. Knรฆk dem i grove stykker, nรฅr de er en smule afkรธlede.
- Steg eller grill kyllingefilet** i lidt olivenolie ca 5-6 minutter pรฅ hver side og krydr med lidt salt og peber. Lad fileterne afkรธle en smule og skรฆr dem i strimler inden servering.
- Skyl salat og oregano og drรฆn bรธnnerne.
- Anret salaten med salat, oregano, รฆg i kvarte, kylling i strimler, bacon i grove stykker, bรธnner og bagte tomater. Dryp salaten med lรธg i olie og pynt med lidt frisk oregano. Afslut med lidt groft salt og friskkvรฆrnet peber. Server med godt brรธd til.
Noter
Opskriften er inspireret af “Meyers Salater ร ret Rundt“. En god og inspirerende bog, som jeg bruger til at udvide min samling af favorit-salater.