Dette er en superlækker og nem opskrift på kylling i fad, som man kan variere i en uendelighed. Grundstammen er lækre kyllingeoverlår, som bare har lidt mere smag end et stykke kyllingebrystfilet. De krydres med favoritkrydderiet og klargøres i ovnen. Til sidst bager favoritgrøntsagerne med i 10 min og det hele serveres med det tilbehør, der nu er i skabet. Nemt, lækkert og en sikker succes.
Kyllingelår i fad med nudler og grønt
Ingredienser
- 8 kyllingeoverlår
- 1 usprøjtet citron
- Olivenolie
- 4 skalotteløg
- 4 tsk kviste rosmarin eller 2-3 tørret rosmarin
- 200 g grønne bønner
- 1 squash
- 200 g ærter
- 1/2 chili
- Salt og friskkværnet peber
- 100 g feta
- 250 g nudler
Sådan gør du
- Læg kyllingelårene i et smurt ovnfast fad og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber og revet skal fra citronen samt rosmarin. Skær citronen og skalotteløg i både og fordel mellem kyllingestykkerne. Steg det hele i ovnen ved 200°C i 45 minutter.
- Kog bønnerne i 2 min. Skær squash i skiver. Fordel bønner, squash og ærter mellem kyllingestykkerne og steg yderligere 10 minutter.
- Kog nudlerne og server med smuldret feta og en smule fintsnittet chili.
Tip
Varier retten med italiensk krydderi, indisk/asiatisk krydderi, kommen, hvidløg, chorizo, bacon, oliven, alverdens grøntsager; gulerødder, peberfrugter, forårsløg, fennikel, cherrytomater, pasta, ris, kartofler osv osv. Mulighederne er uendelige 🙂
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk