Med kun 20 min arbejde har man den lækreste, saftige og sprøde kyllingekebab, som sammen med et fladbrød og lidt tzatziki smager af sol og sommer ved middelhavet.
Der skal planlægges lidt, fordi kyllingen skal marinere et par timer og derefter et par timer i ovnen, men selve arbejdsindsatsen for at få dette fantastiske måltid er ganske lille.
Variationer
Jeg har her lavet kyllingekebab med tzatziki på tortillas. Det virker rigtig godt, men tyrkisk fladbrød eller en pita vil også være godt.
Dressingen er en cremet tzatziki, som går godt sammen med kebab’en. Jeg har lavet den med lidt mindre hvidløg end normalt, fordi den ikke skal tage hele smagen fra den gode kebab.
Er man mere til en “almindelig” creme fraiche dressing, er denne opskrift på en Creme Fraiche Salatdressing med olivenolie helt perfekt.
Denne udgave er både mild og lækker i smagen. Skal der lidt mere fut i smagen, så er denne Shawarma chilisauce helt perfekt sammen med lidt salat og creme fraiche dressingen.
Fremgangsmåde
Jeg starter gerne med at lave mad en times tid før, vi skal spise. Men med kebab skal jeg være lidt mere forudseende. Kyllingen skal marinere minimum 1 time i køleskab og gerne en nat. Når kyllingen er lagt i fadet, skal den steges i ovnen i 1½ time. Så faktisk skal jeg starte minimum 4 timer før, maden skal serveres. Men det er det hele værd.
1. Kyllingeoverlår bankes flade:
2. Et halvt løg med en træpind:
3. Lårene lægges skiftevis på tværs:
4. indtil alle er lagt i lag:
5. Efter ca 1½ time I ovnen:
6. Kebab skåret i tynde skiver:
Kyllingekebab. Nemt, lækkert og autentisk.
Ingredienser
- 800 g kyllingeoverlår uden ben
- ½ løg
Marinade
- ½ l græsk yoghurt
- 1 citron
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk groft havsalt
- 1 tsk peber
- 1 tsk tørret koriander
- 1 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk kanel
Tzatziki
- ½ l græsk yoghurt
- 1 agurk
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk tørret dild (eller 1 spsk frisk hakket dild)
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk eddike
Tilbehør efter smag og behag
- 8 fladbrød, pita eller tortilla
- 1 Iceberg salat
- 1 bk cherrytomater/tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 glas oliven uden sten
- 100 g feta
Sådan gør du
Marinering
- Bank kyllinglår flade under et stykke film, så de er ca. 1 cm tykke.
- Bland alle ingredienser til marinaden.
- Kom kyllingelår i en frysepose sammen med marinade og bland godt. Lad kyllingelårene marinere på køl i minimum 1 time, gerne længere tid.
Stegning
- Stil ½ løg på den flade side i bradepande, gerne på bagepapir.
- Kom et træspyd lodret ned i løget og læg kyllinglår skiftevis på tværs.
- Kom kylling i ovnen ved 200°C i 1½ time til kyllingen er gennemstegt (minimum 68°C i midten). Dæk evt. kyllingetårnet med staniol efter 1 time, hvis det får for meget farve.
- Lav tzatziki og stil den på køl i en time. Skær tilbehøret og sæt det på køl.
- Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10 minutter. Skær derefter kødet lodret langs træpinden i tynde skiver med en skarp kniv.
Tzatziki
- Skræl agurken og riv den groft. Drys med salt og lad den stå 10 minutter. Pres det meste af saften fra.
- Rør yoghurt med presset hvidløg, olivenolie, lidt eddike, dild, salt og peber og vend agurken i.
- Lad tzatzikien trække i 1 time i køleskabet.
Servering
- Skær iceberg og peberfrugt i tynde strimler.
- Skær tomater i skiver og rødløg i tynde både.
- Server den varme kebab sammen med varmede fladbrød, tzatziki, salat, peberfrugt, rødløg, oliven og feta.