Skal det være hurtigt, nemt og krydret, så er denne røde karryret med kylling helt perfekt. Med kun 10 ingredienser er den klar på den tid, det tager at koge risen. Jeg elsker stærkt mad, og med den røde karrypasta er det dejligt nemt at komme lidt styrke i maden. Det sker, at der kommer lidt mere i end resten af familien kan klare, men så kan 1 spsk creme fraiche redde aftensmaden alligevel.
Variationer
Dette er nok en af de mest alsidige retter, jeg kender. Når grundingredienserne hvidløg, ingefær, karrypasta og kokosmælk er på plads, så er der næsten ingen grænser for, hvad man kan komme i denne ret.
Jeg har brugt rød peber og spinat for at give fyld og smag, men på en tur gennem grøntsagsafdelingen kan man vælge, hvad man bedst kan lide: porrer, gulerødder, lime, forårsløg, citrongræs (2 stilke), grønne bønner, babymajs, cashewnødder, peanuts, ananas, champignon, hvidkål, blomkål, broccoli, aubergine, bambusskud.
Som smagsforstærker kan man bruge f.eks. soya (1 spsk) eller fiskesauce (2 spsk) samt sirup (1 spsk), rørsukker (1 spsk) eller kokossukker, hvis den skal være lidt sødere.
Halvdelen af kokosmælken kan også erstattes af madlavningsfløde eller hønsebouillon.
Det er bestemt ikke sidste gang, vi skal have denne ret. Og når jeg nu har prøvet denne udgave med rød peberfrugt og spinat er jeg sikker på, at næste står på forårsløg, champignon, broccoli og lidt peanuts.
Det tager kun et et minuts tid, så fylder spinaten ingenting. Men den tilføjer farve, smag og fylde.
Kylling i rød karry
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 50 g ingefær
- 2 spsk rød karrypasta
- 1 ds kokosmælk
- 1 rød peberfrugt
- 100 g spinat
- Ris
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisninger på pakken.
- Skær kyllingen i strimler og krydr med salt og peber.
- Snit hvidløg fint og riv ingefær på et rivejern. Varm olivenolie i en pande og steg hvidløg og ingefær i 1 minut. Tilsæt karry pasta og steg videre i 1 minut.
- Tilsæt kyllingstrimler og steg til de har fået farve.
- Skær peberfrugt i strimler og tilsæt sammen med spinat og steg til spinaten er faldet sammen. Tilsæt kokosmælk og lad det simre ca. 5 minutter til risene er klare.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
Har lige nu tilberedt retten til og med spinaten. og glæder mig til at spise det i aften.
Jeg har kommet det hele i minus kokosmælken og er nu i tvivl om jeg skulle have ventet med at komme spinaten i sammen med kolosmælken lige før det skal spises.?
Hej Bodil. Du kan godt genopvarme spinat (og persille for den sags skyld) hvis du sørger for at køle retten hurtigt ned i køleskabet og gennemvarme den til mindst 75 grader bagefter. Dermed undgår man, at jordbakterier udvikler sig. Hvis du bruger frisk spinat, skal det skylles grundigt inden brug (info fra DR).
God fornøjelse ?
Kan retten varmes op igen?
Hej Jannie. Yes, det kan du godt, selvom det gamle husråd siger, at man skal passe på med persille og spinat. Jeg har gjort det et par gange uden problemer. Følg denne procedure for at være sikker. Køl retten hurtigt ned i køleskabet og gennemvarm den til mindst 75 grader bagefter. Frisk spinat skylles grundigt inden brug.
God fornøjelse ?
Vi elsker denne ret og den bliver lavet igen og igen og igen… vi har droppet rød peber og spinat og tilføjer i stedet en frost blanding fra netto der hedder wok grøn til en flad tier… og den sparker møs og bonus er at alle ingredienserne kan være på lager og retten kan laves når lysten melder sig bum bum vi er fan.
Hej Monica.
Tusind tak for det gode tip. Det er virkelig dejligt, at opskriften kan inspirere til at eksperimentere lidt 🙂
En virkelig lækker ret!!
Men – er lidt nysgerrig på om det er en lille eller stor ds kokosmælk, der er beregnet med i opskriften?
Hej Birte og tak ??. Jeg bruger en dåse på 400 g eller 0,4 liter.
Tak for en super simpelt og velsmagende opskrift.
Må indrømme, at jeg har sprunget spinaten over, fordi jeg ikke føler den tilfører retten noget, men det er jo en smagssag. Har i stedet tilføjet sukkerærter og gulerødder. Brugte kokosmælk i lightudgave, men stadigvæk lækkert. Synes dog der mangler et eller andet, jeg ikke kan sætte fingeren på. Den er stærk nok, men lidt “vandet”, måske pga. light-udgaven af kokosmælk. Kan man tilføje noget, der ligesom gør den mere fyldig eller rund i smagen? Brugte soya, fordi jeg ikke er begejstret for smagen af fishsauce. Bønner, løg, champignon kan min mave ikke håndtere, så dem holder jeg også på et minimum, men jeg har brug for retter som denne i forbindelse med at kunne administrere indtagelsen af protein og fedt.
Tak for en skøn ret, selvom jeg er krævende. 🙂 Regner med også at prøve din ret med kylling i wraps, selvom jeg nok bliver nødt til at finde et lettere alternativ til mayonnaisen (er pt. på kur, men vil stadigvæk gerne spise noget, der smager godt).
Tak for alle de gode råd ??. Retten lægger meget op til at lege med ingredienserne, som du gør her ??. Du kan prøve at jævne sovsen en smule med en melbolle, æggeblomme (må ikke koge) eller lidt creme fraiche 38, hvis den bliver for vandet.
Det oplevede jeg også, men hvis du putter cherry tomater i, og bare lige halvere dem bliver det mere cremet!
Hej Sine. Tak for det gode tip. Det skal jeg da også prøve ???