Kylling og ris er altid et hit herhjemme. Specielt denne opskrift med en cremetย peanutbutter sauce og godt med lรฆkkert fyld hittede blandt bรฅde voksne og bรธrn.
Opskriftenย er inspireret af en LCHF opskrift fra madbanditten. I stedet for flรธde og kokosmรฆlk brugte jeg kun kokosmรฆlk og i stedet for blomkรฅlsris brugte jeg nogle meget lรฆkre hvideย ris, men ellers er den stort set uรฆndret – bortset fra et par fed hvidlรธg, som jeg syntes passer perfekt til denne ret. Og det er jo en af glรฆderne ved alle disse lรฆkre opskrifter bรฅde i madbรธger og pรฅ madblogs – man kan altid tilpasse dem til ens egne รธnsker. Det er ofte styret af, hvad jegย lige har i kรธleskabet – og sรฅ slipper jegย ogsรฅ for at smide alt for megetย mad ud.
Kylling med ris og peanutsauce.
Ingredienser
- 3 kyllingfilet
- 2 tsk karrypasta
- 4 dl kokosmรฆlk
- 1/2 lime
- 4 spsk peanutbutter (ikke chunky)
- 1 spsk soya
- 2 forรฅrslรธg
- 1 รฆble
- 1/2 rรธd chili
- Smรธr til stegning
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 1 lille hรฅndfuld peanuts
- Ris
Sรฅdan gรธr du
- Skรฆr kyllingfilet i tern og steg ved middelvarme.
- Varm smรธr og tilsรฆt karrypasta. Lad det riste lidt, sรฅ det ikke branker.
- Tilsรฆt kokosmรฆlk, limesaft, soya og peanutbutter. Lad det simre i 5 minutter.
- Tilsรฆt kyllingtern og smag til med salt og peber. Saucen kan evt. jรฆvnes en smule, hvis den er for tynd.
- Drys med fintsnittede forรฅrslรธg, chili efter smag, รฆble i smรฅ tern og peanuts.
- Server med ris.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅย Instagramย med #6pm_dk