Super nem og super lækker ret. Den ser så godt ud og smager så godt, at den nemt kan gå både som indbydende gæstemad og en hurtig hverdagsret. Blomkålsmosen er både mættende og så smager den fantastisk.
Hvordan steges en kyllingefilet
Der er et par muligheder for at stege en kyllingefilet, så den ikke bliver tør, men stadig er gennemstegt.
- Man kan dække en kyllingefilet med husholdningsfilm og banke den flad med en kagerulle eller lignende. Så har fileten en ens tykkelse og er færdigstegt samtidigt hele vejen.
- Man kan skære en kyllingfilet igennem på langs, så man får to kyllingefileter. Det nemmeste er at skære den tynde 1/3 af først og derefter skære den tykke del på langs. Så får man tre stykker, som er nogenlunde lige store og lige tykke. Det er fint til denne ret. Det er endnu nemmere at stege en kyllingefilet hel, så den har fået en fin skorpe, og derefter skære den ud som beskrevet, og derefter stege den færdig på den rå side.
- Man kan stege en hel kyllingefilet ved høj varme i 1 min på hver side og derefter skrue ned til en lidt lavere temperatur og så stege den færdig 5-6 minutter på hver side.
- Man kan skære kyllingefilet ud i mindre stykker, enten tern eller strimler, og stege dem.
- Man kan gøre som jeg gør og stege fileten, og når jeg tror den er ved at være færdig, så skærer jeg den over for at se…
Og så er det altid en god ide at lade en stegt kyllingefilet hvile 5 minutter inden servering.
Grøntsager (red maden)
Jeg har brugt cherrytomater og en enkelt eller to porrer. Der er dog masser af mulighed for at bruge alle grøntsagerne i køleskabet til at give smag og fylde.
Både tomater, peberfrugt, forårsløg, squash, aubergine og lignende grøntsager, er perfekte i denne ret.
Kylling i citron med blomkålsmos
Ingredienser
- 600 g Kyllingefilet
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 1 dl mel
- 1 dl parmesan
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 12 salvieblade
- 2 citroner
- 1 bk cherrytomater
- 1 porre (kan udelades)
- 2 spsk timian, frisk (eller 1 tsk tørret timian)
- 1 dl hvidvin (eller grøntsagsbouillon)
- 2 spsk kapers
Blomkålsmos
- 1 blomkål
- 2 fed hvidløg
- 75 g flødeost*
- 2 spsk smør
Sådan gør du
- Skær kyllingefileter på tværs og vend i græsk yoghurt og derefter i mel blandet med revet parmesan. Krydr med salt og peber og steg kyllingefileterne gyldne i olivenolie ca 5 minutter på hver side. Sæt kylling til side.
- Tilføj lidt olivenolie og steg salvie blade og den ene citron skåret i skiver gyldne. Læg salvie og citron til side.
- Tilføj lidt olivenolie og steg cherrytomater, en fintsnittet porre, timian og lidt salt og peber 4-5 minutter indtil tomaterne revner. Tilføj hvidvin (eller grøntsagsbouillon) og saft fra en citron og lad det simre 1 min. Tilføj kapers og lidt salt og peber. Kom kylling tilbage i panden og lad det simre i 5 minutter.
- Skær blomkål i mindre buketter og kog det i 10 minutter. Blend blomkål** sammen med pressede hvidløgsfed, flødeost og smør.