En flaske god krydderolie kan pifte de fleste retter op og sรฅ er den virkelig nem at lave. Jeg har altid en flaske stรฅende. Bรฅde fordi det smager virkelig godt til mange retter, men ogsรฅ fordi de friske krydderurter i en flaske ser flot ud pรฅ bordet.
Hvad kan den bruges til?
Her er der mange muligheder for at tilpasse smagen, sรฅ den passer perfekt til maden. Jeg er helt tosset med rosmarin – ikke for meget, men i smรฅ mรฆngder, sรฅ giver det en fantastisk smag til bรฅde pizza, brรธd og kartofler.
Men alle krydderurter og andre krydderier kan ogsรฅ bruges. For eksempel salvie, oregano, timian, men ogsรฅ hel kanel og peberkorn. Det er bare med at prรธve sig frem.
Jeg bruger krydderolien til salater, pizza, pastaretter, gryderetter og alle de steder, hvor jeg ogsรฅ ville bruge en chiliolie.
Prรธv ogsรฅ at blande 2 spsk krydderolie med 1 spsk citronsaft og lidt salt og peber. Sรฅ er der en virkelig god og nem salatdressing.
Holdbarhed
Holdbarheden er 2-3 mรฅneder nรฅr krydderurterne blancheres og nรฅr flasken skoldes inden olien kommes i.
Ellers er den kun et par uger, og selvom jeg godt kan lide at bruge olie, sรฅ nรฅr jeg slet ikke brugt en flaske pรฅ to uger.
Krydderolie med Rosmarin
Ingredienser
- 2 kviste rosmarin
- 1 kvist salvie
- 2 fed hvidlรธg
- 6 peberkorn
- 250 ml rapsolie
Sรฅdan gรธr du
- Skold en flaske med kogende vand.
- Skyl krydderurter og blancher dem ved at komme dem i kogende vand i fรฅ sekunder og derefter straks i meget koldt vand.
- Kom de friske krydderurter, peber og pillede hvidlรธgsfed i flasken
- Fyld flasken med rapsolie og lad den trรฆkke et par dage. Krydderolien kan nemt holde sig et 2-3 mรฅneder.
Hav altid en flaske krydderolie stรฅende ved siden af Chiliolien. Sรฅ er der lidt til alle.
Hvis du vรฆlger at lave denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og โtagโ mig pรฅ Instagram med #6pm_dk.
Unรธdvendig viden
Blanchering er en teknik i madlavning, hvor grรธntsager ganske kort tid sรฆnkes ned i spilkogende vand, hvorpรฅ de kรธles hurtigt ned igen i meget koldt vand. Teknikken er med til at bevare flest mulige vitaminer i grรธntsagerne samt drรฆbe bakterier pรฅ grรธntsagens overflade (kilde: Wiki).