Koteletter i fad sammen med en lækker flødesauce med bacon og champignon er en af de klassiske retter, der stadig virker for både børn og voksne herhjemme.
Vi får det ikke så tit, men det er nok fordi, der ligger så mange gode stykker kød i køledisken, at de lidt simple fad-koteletter let overses. Men det er nogle meget reelle stykker kød og der er selvfølgelig altid mulighed for at vælge nogle gode herregårdskoteletter til retten, hvis man er til det. Herhjemme vil det dog gå ud over rettens tiltrækning for ungerne.
Variationer
Som med de fleste gryderetter, kan denne opskrift varieres alt efter køleskabets indhold. Fadkoteletter kan byttes ud med herregårdskoteletter.
Jeg vælger gerne markchampignon i stedet for de hvide, fordi jeg syntes, de giver bedre smag og struktur til retten.
Så er der fløde – madfløde overvejelsen. Fordi man kan jo godt smage forskel, men hvis man bruger fuldfed fløde til det hele, så kan man nok også se det på et tidspunkt. Så fløde er henvist til festlige lejligheder herhjemme. Heldigvis hører weekenden med til de festlige lejligheder…
Tilbehør
Jeg serverede retten med båndpasta. I stedet kan den også serveres med ris, blomkålsris, squash pasta, kartoffelmos eller grøntsagsspiraler.
Blomkålsris: Riv et blomkål på et rivejern og læg det i kogende vand i et par minutter.
Squash pasta: Riv squash på et juliennejern eller en grøntsagsspiral og læg det i kogende vand i et par minutter.
Koteletter i fad
Ingredienser
- 100 g røget bacon
- 700 g fadkoteletter
- Salt og friskkværnet peber
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
- 1 tsk røget paprika
- 1 ½ dl hvidvin (eller hønsebouillon)
- 1 ds flåede tomater
- 2 ½ dl madfløde
Tilbehør
- Tagliatelle eller Ris
- Blandet salat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°C
- Skær bacon i tern og steg det sprødt. Læg bacon på en tallerken med køkkenrulle, men gem fedtet på panden.
- Krydr koteletter med salt og peber og steg dem 1 minut på hver side. Læg dem til side.
- Hak løg og steg dem sammen med champignon i skiver til løgene er blanke. Tilsæt evt. lidt smør, hvis det er nødvendigt.Tilsæt finthakket hvidløg, timian og paprika og steg videre i 1 minut.
Tilsæt hvidvin og lad det simre i 5 minutter. - Hak de flåede tomater på et skærebræt og tilsæt dem sammen med fløde. Læg koteletter og bacon i saucen. Kog op og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Kom det hele i et ovnfast fad og steg det i ovnen i 15 minutter ved 200°C
- Server med tagliatelle eller ris samt lidt blandet salat.
Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk