Grillsæsonen er over os! Jeg elsker grillmad og i princippet kunne man vel nøjes med den grillede bøf og den obligatoriske grillpølse til. Men der skal lidt sundt ved siden af kødet, og her er kold kartoffelsalat perfekt, specielt hvis man kan få fingrene i nogle nye danske kartofler. Det er forholdsvist nemt at lave og hvis man er lidt tidligt ude, så når den også at blive kold inden den skal spises…
Dressingen er baseret på ymer, som giver den helt rigtige smag til kartoffelsalaten. Sammen med citron, salt og sukker, får man en sur-salt-sød smag, som passer godt til kartoflerne. Opskriften bruger et par skefulde god mayonnaise, men hvis man vil have den helt sunde udgave, kan det udelades eller erstattes af enten ymer eller lidt creme fraiche.
Jeg putter et par cherrytomater i salaten, men hvis man ikke er så meget til tomater, kan de jo fint serveres ved siden af. Det samme gælder forårsløg. Jeg syntes, de giver en god smag og sprødhed sammen med de andre løg.
Kold kartoffelsalat
Ingredienser
- 750 g kartofler
- 50 g mayonnaise
- 4 dl ymer
- 1 tsk sennep
- 1 løg
- Lidt citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk sukker
- 2 spsk purløg
- 2 forårsløg
- 10 cherrytomater
Sådan gør du
- Kog kartoflerne og lad dem køle af i køleskab eller fryser. Skær dem i skiver.
- Klip purløg og snit forårsløg og cherrytomater. Riv løget på et rivejern.
- Bland dressing af ymer, mayonnaise og sennep og smag til med citronsaft, sukker og salt og peber.
- Vend kartofler, løg, purløg og forårsløg og tomater i dressingen.
Kartoffelsalat er god til grillmad og frikadeller, men prøv også coleslaw eller spidskålssalat. Nemt, hurtigt og crunchy.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk