En ret, som jeg har fået siden min barndom, er Pariserbøf. Den serveres stadig herhjemme med jævne mellemrum. Ikke nok med at retten smager fantastisk og ser lækker ud, så er den også nem og super hurtig at lave til både frokost og aftensmad.
Der er mange måder at tune sin pariserbøf på, men jeg syntes, at retten er perfekt i den klassiske og mest simple udgave. Der er ingen grund til at lave en “bøf Lindstrøm”, når en ganske ordinær bøf smager fantastisk i denne ret. Æggene kan overhældes med kogende vand inden brug (bare for at være sikker, selvom rå æg igen er tilladte). En rå æggeblomme er nu engang det mest rigtige, men man kan også bruge spejlæg eller pocherede æg, hvis man ikke er til æggeblommer.
Klassisk Pariserbøf
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- Salt og friskkværnet peber
- Smør til stegning
- 4 skiver toastbrød
- 2 rødløg
- 1/2 glas rødbeder
- 4 æg
- Revet peberrod
- 1 glas kapers
Sådan gør du
- Form 4 bøffer. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne i ca. 8 minutter på hver side.
- Pil og hak løgene fint. Skær rødbederne i fine tern. Riv peberroden. Del ægget, så æggeblommen er tilbage.
- Rist brødet i resten af fedtstoffet og evt. lidt ekstra smør på en varm pande. Server brødet med bøf på og server tilbehøret, så man kan komme det på, man har lyst til.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk